image

De kaart van Spanje hing nog niet aan de muur, vanaf vandaag hangt hij er. De route van Camino Del Norte en de Camino Primitivo heb ik ingetekend. Nog wat laatste spulletjes gekocht (lichtgewicht aluminium matje en een piepklein zaklampje en een EHBO-kitje). Nu alleen nog wat etenswaren, mueslirepen.
De rugzak nog eens opnieuw inpakken, zodat het gewicht goed verdeeld is…..nou en dan echt beginnen met aftellen….volgende week loop ik Reims uit…..

image

Gadgets voor de spelende man. Dat schoot me net te binnen toen ik net terugkwam van een kleine wandeling uit Panningen, waar ik de laatste dingetjes nog kocht, een superlichte batterijlader, reserve schoenveters, een extra SD-kaart voor de camera. Spelende wandelende man met zijn gadgets… als je dit jaren geleden tegen me had gezegd, dan had ik niet geloofd dat ik dat was.
Er is toch zoveel op de markt, in outdoorcentra, bij de Vrijbuiter, op het internet. Ik heb maar wat bijelkaar gescharreld, wandelkleding van de Lidl, merino-ondergoed van de Aldi, tent en matje van de Vrijbuiter. En ik merk dat ik mezelf op de rem moet zetten, want je kan er helemaal in doorslaan.

image

Myn tante út de Jouwer stjoerde my hjoed dizze krante. Der stie in artikel yn oer minsken, dy ek de reis fan Sint Jabik nei Santiago de Compostela makke hawwe. Krek sa as my ha se it earst ek yn etappes dien, ik leau dat se er 7 jier oer dien hawwe. In moai ferhaal, op it ein sizze se:
“My tinkt, wy sille ús leven lang noch pylger wêze en ivich pylger bliuwe.”

Ik tink dat dat ek sa is, as’t sa lang únderweis bist, pylger bist net allinich mar únderweis, mar ek nei dyn reis, ik tink dat it dy noait mear loslit.

Ik soe sizze, tante Henny: tige dank! Ik ha myn Frysk wer wat ophelle en it wie tige nijsgjirrig om te lêzen.

P1070546P1070547image

Zo, na zes nachtdiensten de wandelschoenen weer eens aangetrokken. Ik beweeg altijd te weinig als ik in nachtdienst zit.
Een flinke wandeling is dan goed om weer in het goede ritme te komen. Vandaag met volle bepakking, d.w.z. alles in de rugzak, behalve dan het eten wat ik nog mee ga nemen, en wat kleinigheden.
Deze week ga ik eens paklijsten van andere bloggers en lopers bekijken. Misschien kan het toch nog beetje lichter, ik zit nu al boven de 13 kg.
Het was heerlijk wandelweer, op de foto zie je dat net de Chinese kool geoogst is, vlak bij de windmolens tussen Roggel en Helden. Op sommige plaatsen zag je al bloesem aan de bomen. Erg vroeg! En kleding had ik zoals altijd weer teveel aangetrokken, na een kwartier kon het fleecevest onder de jas uit. Heerlijk….