Vanaf het Wad loopt een pad….

Na een helse tocht dwars door Nederland met een grote file bij Staphorst ben ik dan eindelijk aangekomen in het Bildt bij Zwarte Haan.

Een fijne kleine Natuurcamping, daar hou ik het wel een paar daagjes uit! Ik twijfelde nog even of ik niet onze Slaapkoets zou gebruiken, maar koos uiteindelijk toch voor het kleine tentje.

Omdat ik zo gezweet had onderweg en met tentje opzetten eerst maar een frisse douche genomen. Daarna kofje (fries voor koffie). Als diner had ik een blikje cassoulet pur porc et haricot verts uit La France, om nog wat in de sfeer te blijven. Kofje toe.

En nu ga ik nog een avondwandeling maken richting Zwarte Haan. Eventjes de voeten strekken….

Ik was net wat te vroeg voor de zonsondergang bij het Friese Finistere. Maar niet gewacht, want ik wil er vanavond vroeg in. Morgen op tijd op staan en dan met de bus naar Leeuwarden én te voet terug naar Zwarte Haan. En dan is het woensdag, 25 juli, op de dag van Jacobus mijn laatste wandeldag. Ik verheug me er op.

Ook het weerzien met Liwarden, toch nog mijn oude stadje. Ik woonde er toch van mijn negende tot mijn negentiende. Ik heb een speciale relatie met die stad, een soort haat-liefde-verhouding. We zien morgen wel hoe het er dan voorstaat.

Speciaal is het om dit in stilte, alleen te beleven. Het gevoel van de Camino! Een waardige afsluiting zo dacht ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s