Nog een nachtje in Olburgen

Omdat het ons wel bevalt hier op die mini-camping aan de dijk bij Olburgen besluiten we om er een nachtje aan vast te plakken. Ik geef het door aan Janny, een van de twee vrouwen, die Camping ‘t Hofje beheren. Het is geen probleem, dus we blijven nog een nachtje hier.

Ideaal, want nu kunnen we vanaf hier verder wandelen en dan terugreizen met de trein naar Dieren, het veerpontje en dan zijn we weer hier.

We waren al vroeg wakker en net voor zeven uur waren we al aan de wandel. Nog wel met fleecejasje en thermotrui aan, maar je merkt dat het ook vandaag een warme dag wordt. De warmte hangt al in de lucht.

We gaan weer met het pontje naar de overkant, naar Dieren. Vanaf daar gaat de route naar Spankeren. We lopen direct al verkeerd, maar vinden gauw genoeg de markering weer. Spankeren ligt bijna vast aan Dieren. Het schijnt een heel oude nederzetting te zijn, de kerk is uit de elfde eeuw.

Na Spankeren gaan we al gauw het groen in, we passeren een Landgoed, Bokhorst. Ans maakt er gelijk “Bokworst” van….

Als we ergens langs een beekje lopen, zien we twee reeën in het veld erachter, ze horen wel ,maar zien ons niet en lopen richting beek. Dan zien ze ons en weg zijn ze. Prachtig en ontroerend vind ik het altijd om wild tegen te komen.

Misschien zie er een op bovenstaande foto? Meestal lukt het fotograferen niet, ik hoop dat er één opstaat. Want het zijn dé monenten die je wilt vastleggen…

De route gaat verder over een paar landgoederen: Engelenheim, Leuvenheim. De eerste is nu een golfresort. Ik heb daar niet veel mee, maar geniet wel van de gigantische beukenbomen, de statige, deftige lanen. Heel veel loofbos en vooral die beuken maken het bos in de lente zo aantrekkelijk. Dat jonge frisse groen overal, de zon die er doorheen schijnt: magnifiek, vooral ‘s morgens, want dan is het licht mooi.

Maar ondertussen hebben we ook zin gekregen in koffie. Als we een stukje omlopen, kunnen we koffie drinken in Broek, zien we in het boekje. Helaas is de tent met de toepasselijke naam “De Vroolijke Frans” pas om elf uur open. We drinken onze meegenomen chocolademelk op een bankje op en pauzeren even.

Als we doorlopen, slingeren we door het landschap en komen van het ene landgoed in het andere met namen als Leusveld, Huis Voorstonden. Allemaal prachtig aangelegd, soms met grote vijvers erbij.

We zijn al een flink stuk opgeschoten richting Zutphen voor we ergens voor het eerst koffie kunnen krijgen. Bij een boerderij, Het Jodink is binnen van alles te krijgen en er staat een Senseo-apparaat, gelukkig wél met mocca-koffie. Ans neemt een bouillon. Er komen nog twee wandelaarsters bij ons zitten, zij lopen andersom en zijn ook bekend met het Jacobspad.

Op het eind blijkt dat er nog een omleiding voor Hanzestedenpadlopers is, we moeten lang langs de rijksweg N345 lopen. Men is vlak voor de brug naar Zutphen bezig met wegwerkzaamheden. Hierdoor missen we de afslag en komen op het fietspad op de brug terecht. Een man op een scooter moppert op ons.

Blij zijn we als we de brug aflopen, we lopen via de IJsselkade richting centrum. Daar is het gezellig druk, vooral op de terrasjes. Maar ja, het is vrijdagmiddag. Een terras zit zo vol met scholieren, ze hebben de hele straat gebarricideerd met fietsen.

De Walburgis-kerk blijkt gesloten te zijn, men is er bezig met een verbouwing. Jammergenoeg kan ik er geen stempel halen. Ook het Gemeentehuis is al dicht, nou dan maar bij het VVV.

De juffrouw van de VVV is erg vriendelijk en geeft ons nog moederlijke raad, dat we goed moeten drinken. Er zijn terrasjes genoeg in Zutphen. De eerste raad nemen we aan: ik koop bij een friettent wat flesjes drinken. En we drinken die op op een bankje onder een zonnenscherm voor de VVV.

Nadat we nog ergens heerlijk ijsje hebben gegeten, gaan we naar het station en pakken de trein naar Dieren.

Ook in Dieren is een grote verbouwing bezig vlak bij het Station, met gevolg dat we nog kilometers verkeerd lopen om nog ergens boodschappen te doen. Daarna moeten we nog met de veerpont naar de overkant, nog een kilometer of twee naar de camping.

En zo liepen we vandaag nog meer dan 30 kilometer, we waren echt blij dat we bij onze VW-Slaapkoets waren.

Morgen minder kilometers, ik geloof zo’n 17 of 18 kilometer. Na zo’n dag als vandaag meer dan genoeg.

We komen er aan Deventer! Weer de laatste dag voorlopig…

2 thoughts on “Nog een nachtje in Olburgen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s