Saai stuk

Bij Josje en John namen we nog wat dekentjes mee, omdat we zo stom waren geweest om ons dekbed te vergeten. Toch hadden we we het allebei nog koud gehad vannacht. Het was een heldere nacht en die nachten zijn meestal koud.

Alle ramen waren vanmorgen beslagen, omdat we het raampje toch maar dicht hadden gedaan. Dus klam en koud was het vanmorgen daar bij het kerkje van Persingen in de Ooijpolder.

Na een koffietje en een yoghurtje vertrokken we en reden in de ochtendspits naar Velp, het einddoel voor vandaag.

Ondanks het mooie weer, de prachtige bloesem overal is het een saai stuk van Nijmegen naar Arnhem.

Er zitten leuke stukken tussen, maar je loopt heel veel in bebouwing, in Lent, dan ga je onder snelwegen en de Betuwelijn door, waar waarempel ook nog een goederentrein overheen reed.

Ook Elst was wat langdradig, veel industrie, veel nieuwbouw. Gelukkig wel lekkere koffie bij Hotel “Het Wapen van Elst”. Daar rustten we even uit, het terras zat vol met bejaarde welrenners.

Elst heeft een mooie kerk, de Grote Kerk. Deze schijnt gebouwd te zijn bovenop een Romeinse Tempel. Nu een Protestantse Kerk, ik denk dat het vroeger een Katholieke Kerk geweest is, als je kijkt naar de ouderdom.

Bij de Katholieke kerk, de Werenfridus-kerk haalde ik bij het zorgcentrum erachter een stempel. Ik kreeg er twee omdat het nu Parochie Maria Magdalena heet.

Het duurde weer even voor we Elst uit waren, weer door nieuwbouwwijken en langs een grote weg. Gelukkig konden we na een riviertje, de Linge een beetje rustiger lopen, want we gingen een soort natuurgebied in met een paar grote meren. Maar ook hier was men bezig met landverzet, buldozers enzovoort.

Het laatste stukje net voor Elden was mooi, ook de hoge dijk langs de snelweg Nijmegen-Arnhem was de moeite waard, er stond een mooi kunstwerk.

In Elden pauzeerden we op een terras, we aten lekkere broodjes en een boerentostie. Jammergenoeg lukte het mijn zusje, die in Elden woont niet om vrij te krijgen. Daar hadden we eigenlijk mee afgesproken…

De route raakten we weer kwijt en via de andere brug liepen we Arnhem in.

In de binnenstad zochten we de Sint-Eusebius-kerk op, die stond nog steeds in de steigers. (vier jaar geleden ook al). Weer een stempel gescoord, we zijn de kerk niet ingegaan, ook hier moest er betaald worden. En dat doe ik in principe niet.

Het was een heel stuk lopen door de stad richting Velp. Bij station Velperbroek is Ans verder met de trein gegaan richting Velp. Ik ben doorgelopen en kwam ongeveer kwartier na Ans aan bij het station. Ans moest namelijk een half uur wachten.

De route ging wel, vooral het laatste stuk voor Velp, mooie grote huizen, veel groen en ook Bronbeek, waar gepensioneerde militairen wonen, een prachtig gebouw.

Nu even een rustdag, donderdag gaan we weer verder, waarschijnlijk een leukere etappe, door de Posbank naar Doesburg.

3 thoughts on “Saai stuk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s