Door de regen door de Kampina

Vanmorgen kregen we een heerlijk ontbijt bij Riny en Cor, we konden zelfs lunchpakketten meenemen. We waren op het adres gekomen door Airbnb, maar het bleek dat Riny ook bij Vrienden van de Fiets stond ingeschreven. En ze was zelf ook een wandelaarster, ze had ook stukken van het Pelgrimspad gelopen en ze was sinds kort met Cor bezig met het Pieterpad.

Ze wilde niks weten van extra betalen voor het lunchpakket. Om een uur of negen liepen we Middelbeers uit.

Het regende, Ans met de paraplu op en ik met mijn regenjack. Niet fijn om zo te lopen, door de paraplu en capuchon ben je toch wat afgesloten van de buitenwereld en ook van elkaar.

Het regende, het was grijs en wat mistig. Ierse taferelen voor ons, we hadden beiden dezelfde associatie, druilerig door de regen lopen. Vorig jaar in Ierland waren we dat na twee weken poepzat.

De route ging over een landgoed, verschillende keren kwamen we vandaag het riviertje de Beerze tegen, die prachtig door het Brabantse land slingert.

Op een gegeven moment kwamen we bij een Kapel, de Kapel van de Heilige Eik, een Mariakapel met een mooi verhaal. Lees onderstaande ANWB-tekst maar eens:

Weer zo’n prachtig verhaal, het Kapelletje wordt druk bezocht, het schijnt dat pasgetrouwde bruidjes er hun bruidsboeket neerleggen en ook bloemen van begrafenissen worden er voor Maria neergelegd.

Het was dan ook een bloemenpracht toen wij vanmorgen daar kwamen. We staken wat kaarsjes op voor deze en gene en zaten tijdje te kijken naar een vrolijk vogeltje wat er rondvloog en zelfs op een schilderijlijst ging zitten. Ik zei tegen Ans: “Dat is vast ús mem!” Op een of andere manier associeer ik Maria vaak met ús mem, mijn moeder. Of het komt omdat ze ook geboren is in de meimaand…??

We liepen verder en passeerden de A58. Al gauw kwamen we in een dorpje, Spoordonk. Er stond een vrij nieuwe kerk, in beetje jaren-30-stijl. Eigenlijk wel mooi, beetje strak, zakelijk. Maar met hele mooie cijfers op de klok.

Toen we het dorp uitliepen kwamen we langs een watermolen. Er stapten net allemaal kinderen uit verschillende auto’s, ze kregen een rondleiding in de molen van de molenaar. Een leuk uitje!

Wij zochten de rust op en dronken in het supermoderne restaurant er naast een kop Latte Machiato en een kop thee. Lekker opwarmen…

Ik had ondertussen nog contact met een meisje, Jolanda, die ik zondag had ontmoet op De Pelgrimsmis in Roermond. Ze zou vandaag vertrekken uit Den Bosch richting Santiago en misschien zouden we elkaar nog treffen. Helaas liepen we elkaar net mis. Nou: Buen Camino!

De reis ging verder langs de Beerze, het was modderig overal, maar een geweldige mooie wandelomgeving.

Zo kwamen we terecht bij een groot natuurgebied, de Meijerij, de Kamping is daar een onderdeel van, een enorm heidegebied met vennetjes, prachtig!

Echt nooit geweten dat Brabant zo mooi is!

Al vroeg waren we in Haaren, waar we nog wat dronken in een restaurant en ik een stempel haalde in het Gemeentehuis.. Om vier uur kwamen we aan bij ons slaapadres bij Vrienden van de Fiets, weer een prachtige plek! Wel een heel stuk van de route, maar de gastheer legde ons een mooie route uit hoe we morgen via Helvoirt en de IJzeren Man weer terug komen op de Pelgrimsroute.

Morgen is de tiende wandeldag: dan komen we aan in Den Bosch. Morgen eten we een Bosche Bol!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s