Jacobs- of Pelgrimspad?

Nog twee Wadden-Pelgrimsdagen hebben we te goed deze week. We liepen dinsdag, woensdag en donderdag. (20 t/m 22 februari). Daarnaast een dag rust en zaterdag en zondag (24 en 25 februari) wandelen we weer verder.

Omdat het Jacobus pad toch moeilijk te bewandelen is richting noorden besluiten we vanaf Ittersvoort het Pelgrimspad (LAW) te volgen. Dat pad heeft markering naar Zuid en naar noord. Dan is het toch wat gemakkelijker wandelen.

We vertrekken zaterdag dezelfde tijd als afgelopen dagen om kwart over negen. Bij de kerk van Ittersvoort parkeren we de auto.

Al gauw lopen we het dorp uit en wandelen we over mooie paden door de weilanden en de akkers. Het was flink koud, het had gevroren vannacht. We hadden ons flink ingepakt, verschillende lagen over elkaar, zodat je wat uit kan trekken als het te warm is. En natuurlijk muts en handschoenen mee.

We zijn verrast door het mooie landschap, je ziet zelfs nog wat glooiing in het landschap. Misschien gevormd door de Maas heel lang geleden?

Langs een klein weggetje zien we prachtige knotwilgen, zo te zien al heel oud. Altijd mooi om te zien die knotserige wilgenstronken, ziet er vind ik altijd erg Hollands uit, zelfs hiet in Limburg….

We lopen verder en zien een stuk verder een klein Kapelletje, het is verstopt in een bosje.

Na een tijdje bereiken we Hunsel, je ziet de kerk al in de verte. Het is de Sint-Jacobus-Kerk, dus die willen we met een bezoekje vereren.

Er is een speciale ruimte, een soort Kapel ingericht voor Sint-Jacobus. Ik steek er een kaasje op en koop een mooie Jacobus-kaars.

Er liggen briefjes met daarop de stempel van de Parochie, die dan in de Credential of Pelgrimspas geplakt kan worden. Mooi opgelost en de stempel wordt in ieder geval niet mee genomen….

Buiten blijkt er ook nog een Jacobus- Parochie-huis te staan, ik maak er als Jacobus-fan nog wat foto’s van.

Door mooie paden door de weilanden en over rustige weggetjes bereiken we de rand van Ell, de route gaat er niet door heen, dus lopen we door en komen zo een mooie natuurgebied in, ik zie een sloot met ijs en kan me als “diep” fries niet bedwingen om even over het ijs te lopen. Op zulke slootjes heb ik ooit leren schaatsen….

Eigenlijk gaat de rest van de dag vooral door mooie natuurgebieden, we komen een vennetje tegen, een beekje waar we overheen moeten met een brug.

In Tungelroy eten we bij de Barberakerk op het kerkhof nuttigen we onze boterhammen en lekker warme thee. We zijn in een nis gaan zitten in de zon en uit de wind. Want die is echt guur, tijdens wandelen merk je dit niet zo, maar als je even stil it dan is het echt koud.

Als we verder wandelen bedenken we dat we na Altweerderheide waar we bijna voorbij komen misschien wel zélf de route naar het station kunnen maken. We vergissen ons en komen bij een zandafgraving terecht waar we helemaal om heen moeten lopen.

Dan komen we bij een kanaal, wat we volgen tot een industrieterrein. Daaroeten we ook nog omheen lopen. Al met al hebben we er 29.1 kilometer opzitten als we aankomen bij Station Weert. Geen tijd meer om een stempel te halen, want het buurtbusjexstast klaar om te vertrekken richting Ittersvoort. Wat een dag…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s