Drie dagen Pelgrimsweg Limburg van Eijsden naar Ittersvoort.

Dinsdag 20 februari zijn we dan toch maar het Pelgrimspad naar Sint-Jacobi-Parochie opgegaan. De dag ervoor hadden we de spullen al ingepakt en ‘s morgens vertrokken we al vroeg naar Houthem-Sint Gerlach, waar we’ s middags na de eerste dag wandelen hoopten aan te komen.

Het liep wat anders, omdat we de trein misten omdat we op de A2 in een file belanden. Dan maar doorrijden naar Eijsden en vanmiddag met de trein terug naar de auto.

In Eijsden konden we niet meteen een stempelplek vinden. Het café was dicht en bij een restaurant aan de Maas wisten ze van niks. Omdat we gauw wilden vertrekken hebben we dit maar bij de plaatselijke bakker gevraagd. Bakker Feijs had geen stempel, maar wel een mooie sticker!

Zo vertrokken we uit Eijsden, een prachtig mooi plaatsje, met een historisch centrum. We liepen het eerste stuk langs de Maas.

Het was koud, maar heerlijk wandelweer. Langs de rivieren lopen is altijd mooi, vorige week liepen we nog bij ons on de buurt langs dezelfde Maas. Na een tijdje wandelen misten we toch wel de wegbewijzering, van zuid naar noord.

Het Pelgrimspad is er vooral op gericht om wandelaars van Noord naar Zuid te leiden d.w.z. naar Santiago de Compostela. Niet naar onze bestemming, Sint Jabik in Fryslân. Het eerste stuk langs de Maas was erg mooi, nog een beetje blubberig, waarschijnlijk door het hoge water van afgelopen winter.

Ergens kwamen we een grenspaal tegen, toen we deze opzochten op internet bleek dat op sommige plekken de grens de Maas letterlijk oversteekt en er kleine stukjes België zijn waar je over loopt. Nooit geweten! Altijd gedacht dat de Maas de grens was.

Op een gegeven moment verlieten we de Maas en kwamen we op een fietspad terecht langs een provinciale weg. Zo liep de route eigenlijk door naar Maastricht. Niet leuk om langs de weg te wandelen, maar misschien is er wel geen andere mogelijkheid om wandelend Maastricht te bereiken?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s