Relikwie

Onderstaande link stuurde Eric Brandts mij. Een leuk initiatief. Ingepakte Jacobsschelpen als relikwie.  Ik bewaar mijn schelpen ook, als waren het relikwieën. Zelfs de schelp, die doormidden brak, toen mijn rugzak viel ergens op een veer op de IJssel bewaar ik nog. Op het moment dat die schelp in tweeën brak, werd ik toch wat “bijgelovig” en dacht dat het een slecht voorteken was voor mijn tocht naar Santiago de Compostela. Maar net zoals ik pech had onderweg, had ik nog méér geluk….

Heb zelfs het gevoel dat ik als “gelukkiger” mens terug ben gekomen uit Spanje, dus zogenaamde “voortekenen” kloppen niet altijd. Het zijn denk ik de beren op de weg.

Maar de gebroken schelp bewaar ik, geplakt met schilderstape ligt hij naast mijn bed.

Elke dag als ik naar bed ga lacht hij mij nog even toe,

Hier de link van de kunstenaar Eric Brandt uit Zeeland: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-02-26/376818/relikwie%C3%ABn-hommage-aan-sint-jacobsroute#.WP5IK9LyjIU

5 thoughts on “Relikwie

  1. Hoi Elisabeth, fijn dat het beter met je gaat! De Camino Portugues staat ook op mijn verlanglijstje! Nu zijn we zijn aan het oefenen in de Ardennen (GR-5) voor wandelvakantie in Ierland, de Kerry- en Beara Way.
    Caminogroetjes van
    Andries

  2. Mooi Andries! Ga je nog een tocht maken dit jaar? Als het goed met mijn been blijft gaan hoop ik in september de Portugues te kunnen lopen!! Groetjes en wie weet tot ziens!

  3. Over schelpen. Toen ik in 2010 onderweg naar SdC in Frankrijk er helemaal doorheen zat en heel eenzaam liep zag ik naast een weiland een hele berg jacobsschelpen liggen. Zeker 500. Was dit een teken? Ik kreeg weer energie en kon weer door.

    1. Ik liep langs een oude spoorweg en zag ineens in de berm twee Jacobs helpen, heelm oud, ze vielen uit elkaar toen ik ze oppakte. Ook ik zat er op dat moment helemaal doorheen in die kale Noord-Franse ruimte. Gaf mij ook energie, even later zag ik twee reeen, het leek of ze naar mij keken… Mooi moment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s