Stempels

image

Zo, ondertussen al 27 juli 2016, Ans en ik hebben de Eifelsteig gelopen in Duitsland. We vertrokken op maandag 27 juni, eerst met de bus vanuit Helden naar Roermond en Heerlen en vanaf daar met bus en trein naar Aken.
Op donderdag 14 juli kwamen we aan in Trier.  In totaal zijn we 18 dagen onderweg geweest.
We hebben geweldige wandeldagen gehad, het was niet te warm en Duitsland was echt geweldig. Geen gezeur met de taal, vriendelijke mensen en een prachtige wandelroute. Echt een aanrader!
Omdat de Pelgrims-route naar Santiago de Compostela ook langs Aken en Trier gaat heb ik toch mijn Credential meegenomen, ik had er nog een lege thuis liggen. De Jacobusschelp is aan mijn rugzak blijven hangen, die blijft daar voorlopig: het gepelgrimeer is bij mij nog niet afgelopen! Misschien wel niet meer naar Santiago, maar er zijn zoveel bestemmingen. En zoals ze in het Duits zo mooi zeggen: “Der Weg ist das Ziel” en zo is het maar net. We blijven on-the-road, we zijn en blijven onderweg. Heerlijk toch? Helemaal heerlijk omdat het nu met zijn tweeën gaat. Ik hoef voorlopig geen “eenzame” wandelingen meerte maken. Na zo’n vijf maanden alleen wandelen naar Santiago is het fantastisch om samen met Ans aan de wandel te gaan.

image

2 thoughts on “Stempels

  1. Jullie hebben het fantastisch gedaan daar in de Eifel ,toch al een hele afstand .. volgende maand vertrekken wij voor een paar proefdaagjes ..het zullen dus dagwandelingen worden , we zijn benieuwd !

  2. Echt een aanrader, Eifelsteig, ik wist niet dat het zo mooi was daar vlak over de grens! Enige nadeel was dat er weinig campings waren, dus kom je al gauw in pensions en b&b’s terecht. Voor wandelaars met een smalle beurs dus minder geschikt….
    Jullie veel wandelplezier!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s