Aanrader!

Film_Compostella_affiche

Gisteren naar de film geweest, in een woord: geweldig! Ik zag er precies wat ik gevoeld heb onderweg. Was er dan ook ontroerd van: ik hield het niet droog…. Niet alleen omdat het mooie herinneringen zijn, maar de film precies laat zien waar de pelgrim onderweg tegenaan loopt: zijn twijfels, de pijn, de onzekerheid. Maar ook het geluk, het genieten van de natuur, de ontmoetingen, de hulp die de pelgrim krijgt onderweg.

De recensies waren niet allemaal positief over deze film, er waren er zelfs die hem afkraakten. Misschien zijn dat de mensen die niets hebben met spiritualiteit, die puur wandelen omdat het een sport is.

Voor mij was het wandelen naar Santiago de Compostela meer als alleen beweging. Het was is is nog steeds ook een zoektocht naar mezelf. Dat zag ik in de film en daarom vind ik de film geweldig.

Ga er denk ik nog eens naar toe!

 

 

2 thoughts on “Aanrader!

  1. Dat kan ik me goed voorstellen dat de herinneringen dan weer boven komen , ook al zijn we nog niet naar Compostella geweest…ik wil de film ook wel zien !

  2. Hoi Leen, ik vind dat je een goede indruk krijgt van welke routes er in Frankrijk lopen. En je krijgt een indruk wat de motivatie van verschillende pelgrims is om aan zo’n reis te beginnen. Ik herkende mezelf er wel in….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s