In de regen naar de femylje!

In Kalenberg was een piepklein campinkje met alleen grijs-witte caravans met dito bewoners. Er bleek geen winkel meer te zijn, dus heb ik een fiets gehuurd en zijn we zo door een heel leuk paadje naar Oldebroek gegaan om te shoppen. Met zoals de vorige keer ben ik daar de plaatselijke kapsalon ingestapt en kreeg ik een knipbeurt bij Kapsalon Doreen.
Bij de Coop kochten we wat broodjes, wat beleg en fruit.
Toen weer terug over het weggetje, Ans achterop. Mooi groen, veel bloemetjes, prachtig landschap. Overal rond de Zuiderzee hetzelfde landschap, wat me zo bekend voorkomt. Net Gaasterland, waar ik vandaan kom. Tussen de kleine percelen in mooie eiken, overal boterbloemen, zuring, geweldig. Mooi dat we dit nu met zijn tweetjes kunnen beleven, dat is dubbel zo mooi!

image

In het restaurant naast de camping hebben we ‘s avonds gegeten, heerlijk! Daarna moe het bedje in. Lekker geslapen. Wel wakker geworden van de regen vannacht. Vanmorgen regende het nog en hebben we de tent nat opgerold en ingepakt, ontbeten hebben we in een lounche-ruimte bij het restaurant. Dat is nog eens luxe camperen!
In de regen richting Ossenzijl gelopen. Maar Ondanks dat het nat was, was het Weerribben landschap wonderschoon: al dat water, al die rietvelden, al die kleine arbeidershuisjes. Prachtig! Ja, arbeidershuisjes, die nu wel drie ton opleveren bij de makelaar zagen we gisteren in Oldebroek!

image

In Ossenzijl bleek dat de kroeg nog dicht was, dus zijn we doorgelopen naar Scherpenzeel. Onderweg kwamen we bij Spanga nog een mooie klokkentoren tegen. Deze zie je veel in Fryslan vaak in wat armere gebieden.

image

Voor de middag kwamen we aan in Scherpenzeel, dit keer eindbestemming van deze Zuiderzeepad-etappe. Nu eerst familieweekend! Gauw douchen, schone kleren aan dan kan het feest beginnen!

image

3 thoughts on “In de regen naar de femylje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s