Door het nieuwe en oude land

Gisteravond zijn we nog naar Vollenhove gelopen. Zin in koffie, maar dat viel vies tegen. De Latte Machiatto die we besteld hadden was echt niet te pruimen. Veel te sterk, veel te oude koffie, te weinig melk. Zelf met bijbestelde melk was het nog niet te drinken…en de sfeer op het terras was ook niet goed. Wel een leuk plaatsje, Vollenhove.

image

Nog een lekkere kroket en en een friet en toen weer naar de tent bij de SVR-camping.
Het heeft wat geregend, maar koud was het niet. Op tijd het bedje in.
Allebei goed geslapen, vooral Ans, die heel blij is met haar matrasje. Superlicht, klein en heerlijk om te liggen.  Die van mij is opgevouwen 4x zo groot en is nog lek ook. Toch redelijk geslapen. Wel elke morgen vroeg wakker door het gefluit der vogelen.
Maar dat is lekker wakker worden beter dan door zoevende automobielen of motorfietsen.
Voor acht uur hadden we de tent afgebroken, ontbeten en de boel weer ingepakt. De tent wel nat, maar in een plastic zak gaat het wel in de rugzak.
We waren zo in Vollenhove, daar gingen via de brug de Noordoostpolder in en liepen we kilometers langs het randmeer richting Blokzijl, ook al zo’n prachtig havenstadje. Ik maakte foto’s van een kanon en bij terras Sluiszicht, waar we vandaag wel heerlijke Latte kregen, kwam ik er achter dat mijn Routeboekje nog bij het kanon lag. Gelukkig lag het er nog. Flink lang gezeten, vandaag hoeven we niet veel kilometers.
Bij het café heb ik nog een stempel gehaald van het Jabikspaad. In 2014 was ik er geweest, maar was het gesloten. Ik heb toen een stempel bij een computerzaak gehaald. Zie: PylgerAndrys.waarbenjij.nu
.

image

image

De route ging verder langs de dijk, door het dorpje Baarlo! Ook hier dus een Baarlo. Daarna liepen we door Nederland! Een klein dorpje aan het water van de Weerribben. Daarna ging we het natuurgebied in. Veel rietvelden, veel water, dus ook veel muggen. Allebei flink ingesmeerd met antimug-spul.
Al gauw genoeg waren we in Kalenberg, een dorpje wat lijkt op Giethoorn, allemaal kleine huisjes aan het water. Prachtig!
Hier hebben we het tentje opgezet, den heel tuttige camping, maar we staan aan het water en we hebben een picknicktafel naast de tent. Nu lekker uitrusten. Morgen weer verder, we lopen Scherpenzeel nog voorbij, zo snel lopen we. Te gek toch!

image

2 thoughts on “Door het nieuwe en oude land

  1. Gelukkig was de friet en kroket wel lekker, en bij Sluiszicht wel een goede latte! Het blijft een kunst om een goede Latte Machiatto te maken.
    Geniet van jullie rust en een goede wandeling morgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s