In mei leggen alle vogels een ei

zonnegloed

Het wordt tijd om weer eens een berichtje op deze blog te zetten. Ik schreef al eerder dat er geen dag voorbij gaat dat ik niet denk aan de Camino! Dat was al even geleden, het laatste berichtje was van bijna een maand geleden.
Vandaag begint mei en het is nog niet veranderd: nog elke dag denk ik aan die Camino. Het lijkt of ik er door ben betoverd. En dan bedoel ik dat niet vervelend. Het is fijn om terug te denken aan die Pelgrimsreis met al zijn hoogte- en dieptepunten. Het is fijn om nog contact te hebben met Pelgrims die ik onderweg tegenkwam. Het is fijn om contact te hebben met Pelgrims die nu gaan.
Ik ben er een paar aan het volgen, die nu onderweg zijn. Een paar hebben een blog en ik krijg bijna dagelijks bericht als er weer een dag gelopen is. Ik krijg daardoor bijna het gevoel dat ik meeloop. Vooral als ze op plekken lopen waar ik in 2014 of 2015 ook heb gelopen. (of gestapt zoals de Vlamingen zeggen…)
Een is van Henk uit Berkum, hij loopt vanaf Zwolle en gaat via Vezelay naar Le Puy en dan naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Zijn blog heet: https://henkslompgaatnaarsantiago.wordpress.com Mooi om te lezen en hij zet er veel foto’s op. Hij is nu 65 dagen onderweg: vandaag zit hij in de sneeuw op 1100 meter…
Ook volg ik Theo Wasmus die ik leerde kennen op het Pelgrimsweekend in Vessum net voor ik vertrok. Hij is nu Perigieux voorbij en schrijft prachtige ontroerende stukjes in zijn blog https://theonaarsantiagoblog.wordpress.com
Sinds een paar weken volg ik Janny, zij is nu zo’n 14 dagen onderweg vanuit Gemert en is nu net in Frankrijk aangekomen. Ze heeft echt pech met het weer: heel veel regen en erg koud.
Haar blog is: https://dewegervaren.wordpress.com
De laatste die ik noem is de blog van Harrie Weezeman, die al verschillende keren naar SdC is gelopen, ook met een groep nierpatiënten. Momenteel loopt hij de Camino del Plato vanaf Sevilla. Ook hij schrijf dagelijks mooie en soms ontroerende stukjes in zijn blog: https://waarloopjijwarmvoor.nl

Via Facebook kwam ik terecht op een blog van een avontuurlijk jonge Pelgrima, Zora. Zij schrijft op een een heel speelse en leuke wijze over haar pelgrimsavonturen: https://pelgrimzora.wordpress.com
En dan zijn er nog die ik volg op Facebook: Herman die ik ontmoette op Pelgrimsweekend en in Groningen. Hij loopt nu de Camino Portugues vanuit Porto.  Greetje, die op dat weekend was van Renee, zij loopt vanaf Saint-Jean-Pied-de-Port. En dan nog Marga, die op dat zelfde weekend was en in Burgos gestart is.
Ondertussen heb ik nog mailcontact met met oude wandelvrienden. Gisteren mailde Andrea nog, mijn dappere wandelmaatje uit België.
Het is echt magie, die Camino. Na negen maanden ben ik er nog elke dag druk mee. Het houdt niet op. Het heeft mijn leven nu al veranderd: en ik vind dat niet erg!

9 thoughts on “In mei leggen alle vogels een ei

 1. Ja Andrys, dat krijgen we dan maar mooi mee van de tocht die mooie Herinneringen. Ook een mooie blog om te volgen misschien is van Henk Murraij.waarbenjij.nu

 2. Ha die andrys,
  We kennen elkaar van het weekend in Vessum. Vorig jaar ben ik op de fiets naar SdC geweest. En ook ik denk nog dagelijks aan deze tocht en welke inspiratie ik hieruit haal. Heb zin om weer te gaan. Wil dit jaar naar Rome fietsen

  1. Hoi Arnold, tja het onvergetelijk die Reis, magisch is het. Jammer dat je er niet bij was op het Pelgrimsweekend. We hadden veel bij te praten!
   Succes met de voorbereidingen van je nieuwe Reis!

   1. Ja inderdaad jammer. Had het in de agenda staan maar omdat ik de dagen vlak voor die datum niets te horen kreeg dat het weekend door ging en ik geen actie ondernam was ik te laat.
    Als je dat wil mail of app ik een kort filmpje van mij reis

   2. Ha die andrys, ik had het weekend in mijn agenda staan had veel zin om te komen maar door een opstapeling van misverstanden kwam ik te laat achter dat het weekend definitief doorging.

    Heb jij nog iets gehoord van onze vriend Frans die vanuit Amsterdam vertrok maar heel veel pech had en uiteindelijk in champagne streek opgaf?

    Als je wil wil ik je wel een kort filmpje van mijn reis mailen whatsappen

   3. Ja stuur maar dat filmpje! Ben benieuwd! Van Frans hebbik niks meer gehoord, hij was ook niet op het weekend en ik kan ‘m ook niet vinden op FB….

 3. Ja, Andrys. Het lijkt wel besmettelijk dat pelgrimeren. Als je er een maal mee in aanraking bent geweest dan kruipt het je onder de huid. Bijzonder toch? Groet Mirjam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s