Wat een timing van het Genootschap!

image

Precies een jaar na mijn vertrek uit Reims ontving ik vandaag het Compostela-register 2015 van het Nederlands Genootschap van Sint Jacobus.
Natuurlijk ben ik blij dat ik er in sta: ik sta in een rijtje Trompen, waarvan M. al in 2007 in Sain Jean-Pied-dePort is vertrokken en 5 oktober van dat jaar aankwam in Santiago de Compostela.
Bij mij staat in twee talen dat ik vertrokken ben uit Sint Jacobiparochie:

santiagoregister

ook Sint Jabik staat vermeld! Ook is er een Jelle, die ook vorig jaar gelopen heeft. En na de Trompen staat er ook nog een Trompe, met een streepje op  de e: een luxueuze Tromp?
Jammer dat er alleen Nederlanders instaan: ik was wel benieuwd naar Andy, naar Andrea, naar Dorothea, naar Christian. Ook had ik de Franse dakloze Frederic opgezocht en de Zweedse Linea en haar zoon Alexander. Of  Ronan uit Bretagne, Francesco, Shanti uit Italië, Paolo uit Sicilië.
Allemaal staan ze in dat boek in Santiago de Compostela, in dit register staan alleen de Nederlandse pelgrims vermeld. Ik ga me er vanavond eens in verdiepen: benieuwd wanneer Bram is aangekomen, of hij nog op tijd was voor de Vierdaagse in Nijmegen.
En zo blijf ik voorlopig nog wel even bezig met die Camino. Vraag me af of het ooit overgaat….voor mij hoeft het niet hoor, het blijven mooie herinneringen. Wat mij betreft: onvergetelijk!

2 thoughts on “Wat een timing van het Genootschap!

  1. Top Andries! Ik wil het ook nog steeds doen maar moet, na de remake van mijn living, nog dozen uitpakken…nog even spitten dus. Hoop dat ze het dan nog alsnog doen! Grtjs Elisabeth

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s