Reims, een jaar geleden…

image

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn Reis vervolgde vanaf Reims in Noord Frankrijk. Ik las in mijn verslagen, blogs dat ik eigenlijk in het jaar dat ik 60 jaar zou worden de Camino de Santiago wilde gaan lopen. Achteraf ben ik heel blij dat ik een jaar vroeger ben gegaan. Waarom uitstellen als het eigenlijk al kan!
Op 9 maart 2015 wist ik nog niet wat ik allemaal zou tegenkomen, welke geweldige momenten, maar ook welke tegenslagen ik tegen zou komen. Ik was vooral heel zenuwachtig en gespannen voor alles wat nog moest komen.
Achteraf kan ik zeggen dat hoe dichter ik bij Santiago de Compostela kwam hoe rustiger ik werd en hoe meer vertrouwen ik kreeg dat het elke dag wel goed kwam. Vertrouwen in mezelf, vertrouwen in Jacobus, vertrouwen in de medemensen. Dat realiseer ik me nu,   acht maanden na mijn aankomst in Fisterra, is het mooiste wat de Camino me heeft opgeleverd.

4 thoughts on “Reims, een jaar geleden…

  1. Ik kan me het moment dat je weer op weg ging ook nog goed herinneren. Ik had je “waarbenjijnu” blogs doorgeworsteld en was zo benieuwd hoe het je zou vergaan. Groet Mirjam.

    1. Ja, je was een van mijn trouwste volgers! Hoe is het nu met jou? Kun je nog wel wandelen met je blessure? Ik hoop dat het beter gaat en dat je gauw weer verder kunt met je Pelgrimstocht Mirjam!

      Buen Camino!

  2. Dat kan ik me goed voorstellen dat je zenuwachtig was om er aan te beginnen, hoe meer ik er over lees .hoe meer zin ik krijg en hoe meer ik soms begin te twijfelen of ik het soms niet onderschat …het duurt nog wel een paar jaren voor we kunnen vertrekken, maar tot dan ….blijven we hier maar wandelen.:-)

  3. Leen, als ik jullie verslagen lees, dan hoef je je niet zenuwachtig te maken. Jullie hebben genoeg kilometers in de benen! Ik geniet elke keer van die prachtige wandelverhalen op je blog.
    En je ergens op verheugen is ook genieten! Dat hoort er ook bij…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s