Pelgrimsweekend Kafarnaum Vessum

Net teruggekomen van een heel leuk weekend in Vessum, waar in Pelgrims huis Kafarnaum een weekend was georganiseerd voor mensen die de tocht naar Santiago de Compostela hadden gelopen.
De opkomst viel wat tegen, van de groep die vorig jaar maart het voorbereidingsweekend hadden gedaan waren er maar drie. Wel waren er nog vier andere Pelgrims, die later dat weekend hadden gedaan.
Het was een enerverend weekend. Om je verhalen, ervaringen te delen kun je toch het best zijn met mensen die hetzelfde hebben beleefd. Mooie ontroerende soms humoristische verhalen. Iedereen kreeg de ruimte om zijn/haar verhaal te doen. Er was zelfs nog een romance ontstaan tussen twee. Prachtig! In de kapel was er ruimte om letterlijk even stil te staan.
Gisteravond werd er nog lang doorgebabbeld en vanmorgen werd er een stiltewandeling gehouden voor het ontbijt met als afsluiting een bezoek aan de kapel van de Pelgrimshoeve.
Vandaag werd nog gepraat over de aankomst, het weer naar huis gaan en hoe iedereen dat had ervaren.
Tot slot kwam broeder Fons nog, de stichter van het Pelgrims huis. Iedereen kreeg een kaars met een persoonlijke boodschap. Een prachtige man, die Fons! Het weekend werd geleid door Toine en Marijke, ze kregen nog complimenten voor hun enthousiasme en organisatie. Om drie uur ging iedereen met een blij gevoel weer op huis aan.

image

2 thoughts on “Pelgrimsweekend Kafarnaum Vessum

  1. zeg lieve broer, ik dacht dat je gestopt was met de blog….nog steeds heimwee ? Liefs van rens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s