Het regent in Nederland, maar in gedachten ben ik ergens in Galicië…

image

Zelfs als het niet regent kijk ik nog elke dag aan tegen dat plein voor de Kathedraal van Santiago de Compostela. Kijk vandaag eens naar het contrast: buiten regent het pijpenstelen. Binnen kijk ik naar het venster van het world wide web en zie op mijn scherm de blauwe lucht van Galicië. De foto is gemaakt met de webcam die daar ergens op het plein hangt. Ik heb de 5e juli 2015 daar staan zwaaien naar Ans, maar die zag me later pas. Ik sta ergens links onderaan met mijn staf nog in de hand en de rugzak op. Een speciale dag.

Verder lag er vandaag een krant op de mat, de Trouw. We hebben een proefabonnement, wel lekker om zo ‘s winters ‘s morgens een krant te lezen. Vandaag stond er een recentie in van dat stripboek van Judith Vanistendael “Pelgrim of niet?” Dit boekje had ik op de Najaarsbijeenkomst van het Genootschap van Sint Jacobus aangeschaft en was hier ook enthousiast over. Hele leuke tekeningen, een persoonlijk dagboek van de Belgische striptekenares en illustratrice over haar tocht naar SdC.

image

Vanmiddag kwamen Mam en Henk nog wat brengen voor mijn verjaardag. Henk had een prachtig boek voor me gekocht over de Camino, prachtig geïllustreerd met fantastische foto’s.
Mooi om op zo’n regenachtige donderdag nog zo bezig te zijn met de Camino. Het houdt niet op…

image

Morgen is de reuniebijeenkomst in Vessum, waar ik me ook erg op verheug. Herman had ik in Groningen al gezien en gesproken. Ben heel benieuwd naar de verhalen van de anderen.

2 thoughts on “Het regent in Nederland, maar in gedachten ben ik ergens in Galicië…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s