Druilerig vies weer

imageP1070648

 

Buiten is het grijs en grauw, het regent geloof ik al drie dagen.Weer om thuis bij de kachel te zitten, mijmerend en dromend over zonnige oorden of wandeltochten met het zweet op de rug.  Nog elke dag ben ik bezig met de Camino, met Jacobus, met Santiago de Compostela, met Fisterra, met pelgrims. Ondertussen is bijna een half jaar geleden dat ik aankwam in Santiago de Compostela. En nog elke dag komt de Camino wel een keer voorbij….

Vorige week was er op Facebook iemand, Renee uit Eindhoven, die blijkbaar last heeft van dezelfde dwanggedachten. Zij kwam met het idee om met meer “lotgenoten” en toekomstige pelgrims eens een flinke wandeling te maken met de rugzak op. Een 2 daagse mini camino in vol ornaat, dus met volle bepakking en mét overnachting.  Omdat er al gauw op haar oproep werd gereageerd heeft ze Pelgrimshoeve Kafarnaum een weekend geregeld. In januari lukte het niet meer. Op 27 en 28 februari gaat het gebeuren. Ik verheug me er nu al op.

Er was plaats voor 16 (toekomstige) pelgrims en binnen een dag hadden er al 16 personen zich opgegeven. Grappig, want het zijn mensen die elkaar niet kennen. Dat vind ik ook precies het “Camino-gevoel”. Daar is het ook elke dag weer een verrassing wie je ‘s avonds en tijdens je wandeltocht tegenkomt.

En zo vliegt de tijd voorbij: net had ik nog contact met Andy uit Ierland, hij gaat volgend jaar weer een stuk van de Camino lopen, ik kwam hem on-the-road geregeld tegen en we hebben nog steeds contact. Gisteren stuurde ik hem een berichtje omdat het onze naamdag was. Andy-Andrew-Andreas-Andries. En ik denk aan alle Andrea’s die ik tegenkwam of kom. Andrea uit Joure, Andrea uit België, Pater André uit Frankrijk, Andrea uit Italië. Ik ben ze nog niet vergeten…

Volgende week zie ik Andrea de Dappere weer, de Belgische waarmee ik vanaf Limoges heb gelopen tot de Pyreneeën. Ze liep de Camino del Norte en kwam aan in Muxia toen ik nog in Fisterra was. Zin in, herinneringen ophalen.

Zo komen we de duistere, druilerige dagen wel door,  de gedachten gewoon ergens anders.

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Druilerig vies weer

  1. Hoi andries. Hardnekkig virus is dat he. Mijn grote tocht 2008. Kleine tochten. 2010 , 2011 en 2014. En alweer kriebbelt het. Wat is dat?

  2. Leen en Eugene,
    Ook wel lekker hoor, dat mijmeren en dromen.
    Waarschijnlijk omdat het een Reis naar buiten en binnen is. Ik kan het iedereen aanraden om ook eens te doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s