Lezen, mijmeren en verlangen

image

18 november 2015
De boekenkast komt zo langzamerhand aardig vol te staan met boeken over de Camino, over Pelgrimsreizen, over Santiago de Compostela.
Zaterdag liep ik ook weer tegen wat boeken aan, nieuw en tweedehands bij de marktkraampjes van de Najaarsbijeenkomst. Een boek had iemand net voor mijn neus gekocht en wilde ik graag hebben. Dit heb ik later nog besteld via Bol.com, ook tweedehands: “De omweg naar Santiago” van Cees Nooteboom. Hier had ik goede recensies van gehoord.
Ook kocht ik een boek van Annelies Boshoven “See you in Santiago”. De opbrengst hiervan is voor het Thomas huis, die beheerd wordt door haar en haar man Bert.
Het leukste boekje wat ik aanschafte was een boekje van een striptekenares/illustratrice, Judith Vanistendael:
“Pelgrim of niet?”. Hierin beschrijft en tekent zij haar eigen voettocht naar Santiago de Compostela. Heel humoristisch, informatief en herkenbaar getekend en geschreven. Vanavond direct aan mijn dochter Iza laten zien, die is wel geïnteresseerd in alles op het gebied van illustratie en strips.

image

Ik kwam op het idee om dit boekje te kopen n.a.v. de lezing zaterdagmiddag over Santiago in stripverhalen. Binnenkort eens kijken of er nog meer te vinden is.
En zo komen we de winter wel weer door, al bladerend, lezend, mijmerend en verlangend naar die volgende voettocht. Het Pelgrimsvirus is nog niet weg. Gelukkig niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s