Stoffel-avonturen

grashoekkrater

Dinsdag 3 november 2015

Alweer november, dat zou je niet zeggen als je naar buiten kijkt: prachtig weer. Deze week ben ik al een paar keer het bos ingegaan. De herfstkleuren, de natuur: geweldig!

Ik had plannen om deze winter wat in conditie te blijven en was met een schema bezig om stapsgewijs 5, 10 kilometer te leren rennen. Ik was na de Camino zo’n 10 kilogram afgevallen en ik voelde me hierdoor erg fit. Wie weet lukt dat door 2 á 3 keer in de week een stuk te rennen.  Vol goede moed begonnen aan dit initiatief, met hulp van de Belgische Evi op mijn mobiel.  Alleen gaat het niet zoals ik graag zou willen; eerst stopte Evi spontaan met mij begeleiden. Toen ik later met behulp van een gedownload schema van Running Centre weer verder ging, bleek dat ik in drie ren-dagen me al had geblesseerd. Aan mijn hiel of de aanhechting aan mijn hak.

Nu ben ik even gestopt, want beide voeten of hielen zijn erg pijnlijk. Gelukkig gaat lopen nog wel goed, helemaal als ik die Meidl-schoenen aandoe. Dat is bijna hetzelfde als met gips lopen. Alles wordt gefixeerd.

Ik had jullie nog niet het verdere verloop gemeld van mijn beste wandelmaat of stok of staf Stoffel-2. Die stond op Schiphol op kamer 16 op mij te wachten. Ik had mijn zoon Jan en zijn vriendin Eline hierover gebeld en Jan is naar Schiphol getogen. Daar bleek dat Stoffel-Staf niet meer op Kamer-16 was, maar dat iemand bedacht had dat hij beter naar het hoofdbureau van AVIA kon vervoerd worden. De medewerkster zou er voor bellen en dan zou Jan teruggebeld worden.

Dit was al weer een paar weken geleden én ik zat deze week te denken hoe het met mijn wandelmaat/staf zou zijn. Ik besloot om een mail naar AVIA te sturen, naar het hoofdgebouw. Een dag later kreeg ik een mailtje terug van Jaimy van AVIA-Baggage Tracing:

Geachte meneer Driessen,

ik email u naar aanleiding van uw wandelstok.
Deze is helaas op 7 oktober naar Madrid gestuurd, het hoofdkantoor van Vueling.
Zojuist heb ik het verzoek gedaan om deze terug naar Amsterdam te versturen.

U word gebeld als wij deze terug hebben ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Jaimy
Baggage Tracing

Ik heb een mailtje teruggestuurd, dat ik niet mijnheer Driessen ben, maar mijnheer Tromp en dat “driessen12@home.nl” is ons gezamelijk emailadres is.

Ik ben nu ondertussen wel nieuwsgierig naar waar die goede oude stok/staf/vriend al die tijd heeft uitgehangen. Die beleeft meer avonturen dan mij.

Ik verheug me op ons weerzien en hoop op nog vele gezamelijke avonturen. Wandelen zonder Stoffel is toch minder leuk.

stoffel2

One thought on “Stoffel-avonturen

  1. REIZEN, REIZEN, REIZEN. STOFFEL KAN ER NIET MEE OPHOUDEN. HIJ HEEFT HET ZIT IN ZIJN HOUT ZITTEN, HET REISVIRUS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s