De Weg gaat verder

image

Gelukkig! Ik was er een beetje bang voor: dat het na Santiago/Fisterra afgelopen zou zijn….maar gelukkig is dit niet zo. Dat merkte ik vandaag weer toen ik na zes nachten werken weer mijn wandelschoenen aantrok en een flinke wandeling maakte. Flink warm, bijna Spaanse temperaturen. Zo’n 30-31°,dus flink drinken mee, luchtige kleren aan, boterhammen in het rugzakje. Om drie uur liep ik al in de velden achter de Zandberg, via de visvijver ben ik richting Rinkesfort gelopen en daar rechtsaf gegaan. Uiteindelijk kwam ik aan bij de Napoleonsbaan, zo verder gelopen naar de Middenpeelweg, daar overgestoken en bij de Bevrijdingweg bij het monument even pauze gehouden. Veel drinken, want ik zweet als een otter. Ook de boterhammetjes met gehaktballen en mosterd en daarna weer verder.
Hoe dichterbij bij Helden ik kwam hoe meer muziekherrie ik hoorde, van de Parkfeesten daar. Daarom maar de Kesselseweg overgestoken en richting Afwateringskanaal gelopen. Via Gruise Epper en de Hub weer naar huis. Om kwart voor zeven was ik weer daar, waar drie poezen me opwachtten, omdat de voerbak leeg was. De vierde zal wel ergens in de schaduw liggen.
Tot zover de route, wel leuk maar zegt niks over mijn innerlijk, mijn gedachten, mijn gemijmer.
Je weet niet hoe happy ik ben, als ik daar zo loop, vooral stukken waar het stil is. Dan denk ik: “Jaa, zo was het, onderweg, in België, Frankrijk, Spanje. In gedachten verzonken, zwijgzaam verder gaan. Soms zonder gedachten. Maar vaak denkend aan thuis, aan Ans, aan de kinderen, aan de familie en vrienden, soms aan het werk.
Even uit de hectiek, de gekte van alledag, genietend van de natuur, het mooie weer. Even alleen. En dat is goed.  De weg gaat verder….

One thought on “De Weg gaat verder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s