Aardappel-tortilla met paprika en ui

wpid-photo_20150823_182332.jpg

  • 4 personen
  • 25 min bereiden

ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 grote vastkokende aardappelen, in blokjes van 1 cm
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 6 grote eieren

bereiding

Verhit ruim olijfolie in een koekenpan (Ø 26-28 cm) en laat hierin de aardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruin worden. Bestrooi de groente tussendoor met zout. Laat de groente in een vergiet uitlekken.

Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep de groente door het eimengsel.

Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin het aardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bak de andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten en bestrooi deze met zout. Lekker met salade en brood.

3 thoughts on “Aardappel-tortilla met paprika en ui

  1. Ha Andrys, je recept haalt heel wat herinneringen naar boven aan al die mooie plaatsen en al die mooie mensen tijdens een bijzonder mooie reis. Dank je voor het delen van al je verhalen, gedachten, twijfels en genietmomenten.

    1. Hoi Johanna, ik ben er ook nog lang niet klaar mee! De Camino heeft mij “op weg” geholpen, maar ik kan nog niet benoemen waar naar toe…..
      In ieder geval tot het maken van deze tortilla,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s