Zoek de pylger….

Op de dag dat ik aankwam in Santiago de Compostela, op zondag 5 juli j.l. belde ik eerst Ans om haar te vertellen dat ik aangekomen was bij de Cathedrale. Ans keek op de computer naar de webcam, die ergens hangt bij het grote plein bij de Cathedrale.  Ze heeft de foto opgeslagen en is me daarna gaan zoeken. En ze had me gevonden, volgens haar in een typische houding van mij.

Als je goed kijkt dan zie je me ergens tussen de mensen op het plein.

andriesje

Het is nu een maand verder, Ans, de kinderen en ik hebben nog een paar heel leuke dagen gehad in Santiago de Compostela. Het viel me op hoeveel pelgrims er elke dag daar aankomen. Als je er zelf tussen loopt dan heb je dat niet in de gaten. Pas als je er als buitenstaander naar kijkt zie je hoe groots die Camino eigenlijk is.

In de dagen dat we er waren kwam ook Christian uit Frankrijk aan in Santiago. Ik heb hem opgewacht en we hebben daarna nog afgesproken om samen nog wat te drinken: een emotioneel weerzien!

Nu is het vier weken later, ik ben al weer een paar dagen aan het werk, wat me 100 % is meegevallen, ik was zo lang weggeweest, dat ik wel weer zin had om te gaan werken! Heel anders als na drie weken vakantie….dan heb ik meestal niet veel zin om het ritme van werken weer aan te gaan.

Ik merk dat die 5 maanden Camino me goed hebben gedaan, ik ben rustiger, minder opgefokt. En ik heb ideeën gekregen, wat ik wil veranderen, wat ik niet meer wil: ik laat me niet meer gek maken, echt niet!  Dat doen anderen maar.

Ik hou dit gevoel vast, heel lang….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s