Het Eind van de Wereld (94)

image

Dag 94, donderdag 9 juli 2015
Beetje uitgeslapen vandaag, opgestaan om 7:15 uur. Ik had nog een zakje kant-en-klare koffie en wat koekjes: mijn ontbijt voor vandaag. Om een uur of acht was ik aan de wandel. Het was goed te merken dat het mooi weer wordt vandaag. Niet zoveel wind als gisteren en vannacht. Gisteravond het raam dichtgedaan, zo hard waaide het.
In Cee was ergens een café wat net openging, de tv stond al aan: live beelden van de stieren die in Pamplona door de smalle straatjes rennen met al die gekken die ervoor rennen. Echt gekken! Twee café-con-lache en toen was ik echt wakker.
Verder gelopen, ik kwam in Corcubion, waar ik besloot om aan de kant van de Oceaan te blijven: er liep een weg met uitzicht op de Oceaan. Wel kilometers omlopen, maar echt schitterend. Net voor Fisterra kwam ik weer op de route en kwam de Bask, het Koreaanse meisje en de hond tegen, die ik gisteren ook een paar keer tegenkwam.
Net voor Fisterra was er een heel groot strand. Ik kon me niet beheersen en trok mijn schoenen uit en ging langs de vloedlijn lopen. Daar liep ook Philip met zijn vriendinnetje,zij hadden gisteren in Corcubion geslapen. Ik was ze gisteravond nog tegengekomen… Ze zouden lopen van Olveiroa naar Fisterra.
Ik loop door, heerlijk met de blote voeten door het water, afkoeling! Die voeten hebben lang genoeg in de warme schoenen gezeten: bijna 2500 en nog wat tot hier. In Fisterra aangekomen zit daar direct al een oude hippie die me kaarten aanbied, donativo en die wel een leuke Albergue voor me weet. Ik neem het kaartje mee, misschien komt het later van pas.
Fisterra is een leuk plaatsje, er lopen veel ouwe hippies rond en het schijnt dat veel mensen ‘s nachts op het strand slapen. Ik besluit om om ieder geval de eerste nacht door te brengen in de Albergue Municipal, lekker goedkoop, morgen zie ik wel. Ik ga er lekker van genieten, na al dat gewandel de afgelopen maanden. Dat zal vast wel lukken.. of moet ik er van afkicken? We zien wel, de plaats is in ieder geval te gek.

3 thoughts on “Het Eind van de Wereld (94)

 1. Hallo Andries
  Proficiat je hebt het toch maar weer voor mekaar gekregen met je wandelen
  Het is je zo gegund dat je dit af hebt kunnen maken, je doel is bereikt
  Geniet nu maar van je vrije dagen, en tot weer gauw back in town
  Groetjes May Hendriks

  1. Hoi May,
   Ja en nu ga ik lekker genieten, mijn voetjes wat rust geven. Zat gelopen even. Ans komt de 18e naar Santiago, dus ik heb even de tijd om uit te rusten.
   Groetjes aan iedereen, van een vermoeide pylger……

 2. Dag Andries,
  Je hebt een geweldige reis achter de rug. Het doet goed dat je je eindbestemming in gezondheid hebt bereikt. 2500 kilometer lopen naar Santiago en nog verder. Je bent er pelgrim. Ga nu op het bankje zitten en geniet van het uitzicht.
  Henk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s