Een grijze dinsdag (92)

image

Dag 92, dinsdag 7 juli 2015
Dat was wel lekker om wat later te gaan. Niet zo belachelijk vroeg. Langzamerhand weer de tijden aanpassen aan “normaal”. Ik stond net voor zevenen op, er waren er zelf die nog bleven liggen.
Samen met een Duitser uit Trier vertrok ik, maar had al gauw in de gaten dat het een ” hardloper” was, zo een die heel veel kilometers op een dag loopt: meer als 40 km per dag. We volgden de verkeerde pijl en een man bij een café maakte ons er attent op. Mooie gelegenheid om eerst een kop café -con-lache te drinken. De Duitser had haast en liep door.
Het was grijs en mistig vandaag, ik dacht vanmorgen dat het wel weg zou trekken, maar het is nu half twee en de mist is de nog steeds en het is zelfs een beetje gaan regenen.  Ik zit gelukkig droog, ik kwam zo’n half een aan bij Albergue Pepe in Santa Marina, een heel klein dorpje, waar de herberg tegenover het kerkhof ligt. “Vredeszicht” had het ook kunnen heten….
Net na mij komt er een groep Spaanse Scouts aanzetten, die ook in de herberg slapen. De herberg is in een keer  “complet”, vol.
Onderweg kwam ik een Italiaan tegen, Francesco uit Bergamo. Hij had vorig jaar de Camino gelopen en ging nu vijf dagen lopen van Santiago naar Finistere/Muxia. Hij was gisteravond aangekomen en was gelijk gaan wandelen, had er vanmiddag 39 km opzitten. Fanatiek baasje, want hij liep nog 22 km naar Olveiroa. Met hem in Vilaserio koffie gedronken, later in deze herberg nog een bakje.
De Weg was niet zo bijzonder vandaag, veel langs de kant van een autoweg, daar is niet veel aan. Verder de gebruikelijke eucalyptus-bossen met die heerlijke geur. Veel klimmetjes en toch nog veel pelgrims onderweg naar Finistere.
Via FB kreeg ik bericht dat Emil vannacht een dorpje voor mij zit en dat de Koreaanse Han in een andere herberg in Negreira heeft geslapen. Dorethea sms-te dat ze vandaag aankomt in Monto do Gozo, ben benieuwd of zij ook doorloopt, de meesten vinden die Albergue daar helemaal niks, net een kazerne.
Ben ook benieuwd naar het groepje van Philippe en Roger, Daniel. Ik heb vandaag niet zo heel veel kilometer s gemaakt, dus die halen me vast wel in.
Nu zit de hele tent hier vol, het is harder gaan regenen, mensen komen in regencapes binnen. Ik bedenk me dat ik sinds ik in maart vertrok maar heel weinig regendagen heb gehad: misschien zes of zeven. Net toen ik die maand met mijn pootje in het gips zat heeft het flink geregend.
Het is al begonnen, ik begin nu al in retroperspectief terug te kijken op mijn Reis….. dat is eigenlijk te vroeg, want ik ben nog steeds onderweg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s