Santiago in het vizier (89)

image

Dag 89, zaterdag 4 juli 2015
Ik had net mijn blog online gezet, had mijn bedje geinstalleerd, me gedouched, het wasje gedaan. Helemaal alleen in de Albergue, dacht ik. Maar nee, om een uur of drie kwamen er drie heren binnen: twee Roemenen, die ik al vaak tegenkwam en Sjaak (Janssen-2). De laatste had op 30 juni een sms gekregen van Baas P.E. dat die was aangekomen in SdC. Dan heeft die ouwe Baas toch flink doorgelopen. Blij dat ik er niet bij was….
Later komen er nog stel vrouwen binnen, waaronder een Nederlandse, maar ik weet bij God niet meer, waar ik die eerder heb getroffen…. Even later komt de Vega-Italiaanse ook, maar zij loopt nog een kilometer of zo naar het volgende dorpje.
Direct ga ik eens kijken op FB of Emiel en Joe al in SdC zijn. Joe moest voor de vierde daar zijn….

Gisteravond kreeg ik nog FB-berichtje van Emil, hij zit in een klein dorpje voor Arzua, en vandaag loopt bij naar Pedrouzo.
Ik ben vanmorgen opgestaan om vijf voor zes, de twee Roemenen en Sjaak stonden ook op. Omdat ik geen zin had in geklets en praten op de vroege morgen ben ik in mijn eentje vertrokken. Lekker wandelweer, koel en zo nu en dan wat motregen. Dat was wat minder, want met het regenjasje was het gelijk erg warm.
Vandaag liep ik veel door de eucalyptus bossen, heerlijk doordat het geregend  had, rook het helemaal naar eucalyptus. Wel eigenaardige bomen, ik las dat ze hier eigenlijk niet thuishoren, maar uit Australië en Zuid Amerika komen. Nu verdringen ze de oorspronkelijke planten en doordat ze wortels hebben die erg diep gaan, is de grondwaterspiegel gedaald: een ecologisch probleem!
Weer kwam ik voor twaalf uur weinig mensen tegen, dat is wel het voordeel van zo vroeg vertrekken. Het valt wat dat betreft 100% mee, op de Camino Frances. De verhalen op internet, op Facebook zijn nogal overdreven. Ik heb er in ieder geval veen last van gehad. En ik ben blij dat ik die stem in mijn oor had in Saint-Jean-Pied-de-Port.
Ik liep door Melinde, waar ik cafe-con-lache dronk en een choco-croissant. Nog steeds zo nu en dan een regenbuitje, als het wat meer ging regenen weer het jasje aan, dan weer uit. Pas na een uur kwam het zonnetje er door. Ik liep nog door en zag dat ik al 31 km  had gelopen. In de kleine dorpjes waar ik door heen liep geen Albergue te bekennen. Om een uur of twee zag ik in het plaatsje Salceda een bordje: “Albergue Turistico”. Een klein stukje van de route af, Bij de Receptie zei de Senorita dat het vol was, wel kon ik een tweepersoonskamer krijgen  voor € 20,-.
Nou vooruit, ik verwen mezelf  eens, geen stapelbed, geen gesnurk, lekker bed met lakens, handdoeken in de douche, televisie. Misschien kan ik straks nog naar de Tour kijken….
Het lijkt meer op een Hotel, ik heb kamerr 110.. Zeep in de douche, al even iets van de Proloog in Utrecht gezien, wie weet zie ik Jan nog lopen met zijn rode muts.
Ik ben nu 25 km van Santiago de Compostela af, ik denk dat ik morgen tot het dorpje Monto do Gozo loop, zo’n 5 km van Santiago de Compostela. Dan ben ik overmorgen op tijd bij het Pelgrims bureau om mijn Compostela op te halen: Ik heb er zo’n 3000 km opzitten. Nog 93.5 km naar Finistere, misschien nog naar Muxia, we zien wel. Ik heb ook zin om naar huis te gaan. Dat is toch een goed teken….

One thought on “Santiago in het vizier (89)

  1. ha broerlief, het schiet op !
    beetje vertragen nog, beetje vakante houden straks en je onderdompelen in de zee……..die mis ik al. we zijn weer thuis, hebben de zon meegenomen……liefs rens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s