Naar Mansilla de las Mulas (78)

Dag 78, dinsdag 23-06-2015
Gisteravond was het nog lang gezellig in de herberg van Bercianos del Real Camino. Eerst hadden de Italiaanse en Australische hospitaleros zich voorgesteld en daarna werden aantal nationaliteiten bekendgemaakt: 17.
Er werd een kaars doorgegeven en iedereen mocht zijn wens, gedachte hardop of in stilte doen. Een mooi ritueel, wat in stilte gebeurde.
Het eten was zoals de andere dagen weer pasta met salade, maar nu stukken lekkerder klaargemaakt. Lekkere olijfolie, wijnazijn, stokbrood en de wijn. Heerlijk!

De afspraak was dat je in deze Auberge
niet voor zes uur opstaat, en dat is maar goed ook want ik sliep slecht door de dikke Oostenrijker die zich blijkbaar ergerde aan de snurkende Pelgrims. Hij bleef puffen en zuchten en bewegen, waardoor het stapelbed piepte en kraakte. Op een gegeven moment kwam hij naar beneden en gaf een van de snurkers (Sjaak) een por. Deze zei, dat hij het niet was. Ondertussen was het drie uur en was ik nog steeds wakker, ik ging het bed uit om naar wc te gaan en fluisterde naar de Oostenrijker: “Gehe doch schlafen man!” Daarna heb ik hem niet meer gehoord. Maar om zes was ik niet echt fit.
Om half acht ontbijt en heel persoonlijk afscheid van de hospitaleros. Echt heel leuke mensen. Om zeven uur zijn Dorethea en ik aangelopen, het was lekker weer om te lopen. Door het onweer van gisteren en de regen was het wat afgekoeld. Ik had vandaag minder last van het voetje en heb geprobeerd zonder stok te lopen. Misschien heeft het lopen met een stok wel effect op mijn lopen. Ik merk dat ik pijn opvang door kracht te zetten met stok. De stok heb ik vandaag op de rugzak gebonden, ziet wel leuk uit, want ik heb ‘m versierd met veren die ik vond of gekregen heb.
De route was erg saai vandaag, weer kaarsrecht wandelpad langs verkeersweg, langs treinrails, er is weinig aan. Om twaalf uur kwamen we aan bij de Auberge in Mansilla de las Mulas. Daar zat Tony al, de politieman uit L.A. Ook meer bekenden kwamen we weer tegen o.a. Philippe uit Brussel en de Spaanse mevrouw, die vanmorgen ook tegelijk met ons vertrok.
Na het douchen even het dorpje verkend, er was vandaag markt en gezellig druk. Dorethea kocht lekkere kersen en watermeloen. Ik heb nog wat noten gekocht.
Toen we terugkwamen bij Auberge zat ook daar weer de Oostenrijker gemutlich te doen, gelukkig slaapt ie niet boven me. Vandaag een Zuidafrikaan; die kan me ook nog verstaan als ik hardop mocht dromen…..
Morgen  naar Leon, ben benieuwd, het wordt tijd voor andere landschappen, liever ook wat heuveltjes.

.

2 thoughts on “Naar Mansilla de las Mulas (78)

 1. Hallo Andries, ik zie uit naar je ervaring in en na Leon. marika en ik hebben onze vlucht geboekt. Op 25 augustus vertrekken we en komen om 20 uur in Leon aan.
  Ik ben benieuwd waar we onze stempel kunnen ‘scoren’. En wie weet heb je straks ook wel een advies voor de eerste nacht.
  We kijken allebei naar ons vertrek uit!!
  Heel veel plezier morgen en de ‘morgens’ die nog volgen 🙂

  1. Hoi Hillie, ik slaap vannacht met vele andere Pelgrims in Herberg van Benictijner zusters (Cabajalas), Plaza del Grano (Plaza Santa Maria del Camino).
   Als je je er inschrijft krijg je een stempel, inschrijven kan vanaf 11:00 uur). Direct de eerste nacht tussen de snurkers in een stapelbedje…. Groetjes Andries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s