Zaterdag (75, vervolg)

Dag 75 zaterdag 20-06-2015 (vervolg)
Wat een dag gisteren, toen ik eenmaal binnen was bij de zusters, kwamen er later nog meer bekenden aan, ook Janssen-2 (Sjaak) die ik ook lang niet meer gezien had. Ook het groepje van Philippe uit Brussel sliep in de Auberge.  ‘s Middags was de een optreden van de zusters, die prachtige liedjes zongen met de gitaar. De Pelgrims die er waren  konden  zich voorstellen en vertellen waarom ze deze Reis naar SdC maken. Allemaal heel persoonlijke verhalen, en ongelovelijk waar iedereen vandaan komt: Brazilië, Frankrijk, België, Libanon, Spanje, Engeland, Ierland, USA, Hongarije….en nog meer.
De zusters zingen prachtig en vragen of er iemand van de Pelgrims wil zingen. Dan staat het Ierse meisje op en geeft weer een geweldig concert. Iedereen is enthousiast, ze doet nog een nummer.
Ook de Amerikaanse hospitaleros zingt nog een liedje. Ik voel er heel veel warmte en liefde, mooi…
‘Avonds is er een gitaarconcert in een andere kerk, het valt wat tegen. Direct daarna is de mis in kerk met aansluitend een speciale bijeenkomst voor de Pelgrims die dan de pelgrimszegen krijgen. Ik ga er naar toe, want die zegen heb ik tot nu toe nog niet gehad of gevraagd. Ik onderga het ritueel heel emotioneel, misschien wel door de pech die ik onderweg heb gehad. Maar ook omdat ik kippevel krijg van de liefde waarmee die zegen wordt uitgesproken.
Daarna wordt er samen gegeten, er is gevraagd of alle pelgrims iets van eten of brood of wijn af wilde geven en daarvan is een heerlijk maal klaargemaakt. De zusters zingen weer wat liedjes. Prachtig.
Ik praatte nog na met een Spaanse hospitaleros, die vertelde dat het voor vele Pelgrims als emotioneel wordt ervaren, omdat door lichamelijke moeheid, het zo lang wandelen, het samenzijn met andere Pelgrims er vaak iets opengaat, ergens in de hersens, wat anders gesloten blijft. En dat is wat ik precies ervaar. En dat voelt goed. Ik heb ze bedankt voor de gastvrijheid, maar vooral voor de liefde die ik daar gevoeld heb. Heel mooi.

2 thoughts on “Zaterdag (75, vervolg)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s