Een Spaanse zondag (76)

image

Dag 76, zondag 21-06-2015
Vroeg opgestaan vanmorgen, het wordt heet en we moeten een flink stuk overbruggen waar niks is, zo’n 18 km. In de keuken maken Dorethea en ik nog wat koffie (waar ik zout ingooi i.p.v. suiker) en een stuk stokbrood. Er zijn veel mensen vroeg onderweg, maar blijkbaar lopen we sneller en halen we verschillende Pelgrims in. Ergens op een bruggetje midden in het kale okeren tarwelandschap eten we een banaan. We hebben kilometers zwjgzaam achter- en naast elkaar gelopen. Dat hebben we afgesproken, want het is wel zo: als je al pratend en kletsend ergens loopt, dan zie en ervaar je minder van het landschap waar je door heen loopt.
Nou dat bevalt goed, ieder zijn eigen diepe gedachtes en ondertussen genietend van de wijdsheid, de uitgestrektheid, de kleuren, de blauwe lucht, de zon die opgaat. Ondertussen zijn de voeten nog steeds pijnlijk, maar ik geloof dat er niemand is die daar geen last van heeft. Ik heb last van mijn wreef, van zowel linker- als rechtervoet.
Straks maar wat Voltarenzalf erop en dan met de voetjes omhoog.
We komen in een dorpje waar we wat koffie en chocolade broodje kopen. Buiten kan je op een oud stoeltje zitten en we zien veel andere Pelgrims ons weer voorbij lopen. Ook Bertrand uit Québec, die bijna alleen Frans kent en ik minstens een week niet gezien heb.
Dorethea spreekt Frans, Engels en Spaans, dus ontstaat er een hele conversatie.
We lopen door tot het dorpje Terradillos de los Templarios, waar we wat drinken bij de plaatselijke Auberge. Bertrand komt er later ook aangelopen. En we zien de jonge Amerikasnse priester in zijn lang zwart gewaad, die we gisteren ook al zagen. Hij loopt met een groep jongeren. Dorethea voelt zich niet zo lekker, dus we blijven wat langer.
Om een uur of half drie vertrekken we, het is ondertussen bloedheet. Bertrand blijft in de Auberge.
Om 15:45 uur komen we aan in het dorpje Moratinos. We gaan naar Italiaanse Auberge. Als we binnenkomen zien we dat Frederiq er ook is, hij heeft er gewerkt en zit nu achter een bak koffie, bij biedt me stuk cake aan. Ik geef ‘m een glas bier. Dat had hij nog te goed, van laatst op de berg.
Vanavond weer lekker Italiaans eten, pasta, insalada, hopelijk knapt Dorethea ook weer op, want die is ziek het bedje ingegaan. Morgen meer…ik ga me douchen en de rest van ‘t pylger-ritueel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s