Een wonderlijke winderige woensdag (72)

image

Dag 72, woensdag 17-06-2015
Om vijf uur stond de Spaanse jongen schuin beneden me op. Deed het wel heel zachtjes, maar ik werd toch wakker. Even voor zessen sprong het grote licht aan. En dan staat iedereen maar op, allemaal duffe gezichten. Eigenlijk een rare toestand dat slapen in die grote slaapzalen. Eigenlijk had ik uit willen slapen en dan rustig aan Burgos wat bekijken. Nu zit ik om half zeven al in een moderne eetzaal Café Contrada te drinken met een bekertje yoghurt wat ik nog had.
Gisteren was het nog gezellig in het kroegje hier tegenover: ook Andy was er en de Italiaan die trouwens Andrea heet. ‘s Middags had ik er kennis gemaakt met een jonge man uit Indonesië, Bruno. Hij deed me heel erg denken aan de overleden zoon van Bokko en Margreet, Danny. Het bleek dat Bruno priester was en dat hij ook eens in Nederland was geweest. Ik kon mijn tranen niet bedwingen toen ik hem het verhaal van Danny vertelde.
Facebook uitgewisseld en afscheid genomen. In het kroegje gegeten en ‘s avonds nog wat gedronken. Ook met Andy, Andrea en het Canadeze meisje Facebook uitgewisseld. Leuk!
Later kwam ik nog een Nederlands echtpaar tegen, familie Bekke uit de buurt van Enschede. Hij had geloof ik alle Camino’ s gelopen die er bestaan en raadde me de Camino. Portugues aan, omdat je die in een paar weken kunt lopen. Lekker gekletst, leuke mensen.
Voor tienen het bedje in,  niet zo goed geslapen, teveel mensen en ik had het bovenbed, en dan slaap ik altijd slecht. Al vanaf mijn negende, want toen ben ik er ooit uitgekukeld en had toen een zware hersenschudding. Daarom liever dat onderbed.

Mijn plan om in Burgos te blijven gewijzigd, nog wel wat rondgelopen en foto’s van de Kathedraal gemaakt, den geweldig bouwwerk. Van binnen moet het ook heel mooi zijn, maar dan had ik moeten wachten tot negen uur, half tien. 
Om acht uur was ik al aan de wandel. Het duurde lang voor ik de stad uit was, echt een grote stad voor, Burgos. Ergens buiten de stad stond een mevrouw die Maria heette het Pelgrims verkeer te regelen, ze had een oranje trui aan. Ze waren er bezig met nieuwe weg aan te leggen, vandaar. We moesten een stuk over de snelweg lopen, wel apart.
In het dorpje Tardajos kwam ik het hele groepje, de Canadeze, de Bulgaarse, de Kroatische weer tegen, die hadden pauze daar. Ik heb een lekker broodje en bananen gekocht en verder gelopen.
Het was vandaag droog, maar waaide erg hard, een geweldig mooi gezicht als je in de kale vlakte (Meseta) ziet hoe de wind waait door de korenvelden. Steeds alleen gelopen, dan kan ik het landschap het beste op me in laten werken. De wind waait hard, bij een enkele boom of struik zie je hoe die aan de takken rukt. Mooi geluid. Onderweg kom ik nog twee Nederlanders tegen, even gekletst en weer verder.
Vanaf een heel hoge heuvel zie ik in de verte het dorpje liggen waar ik wil overnachten, Hornillos del Camino. Prachtig hoe je de weg er naar toe ziet slingeren en kleine poppetjes ziet, de Pelgrims.  Onderweg kwam ik nog twee oude mannetjes tegen, waarschijnlijk uit het dorp, allebei met een stok en met sportschoenen. Ze hadden het gezellig en maakten grapjes over de Pellegrino’s dat begreep ik er uit.
In het dorp zat het vaste groepje te pauzeren, ik ben doorgelopen naar de Auberge en ga een siësta houden, even de blog, en dan het dagelijkse gedoe met douchen, wassen enz.
Straks het dorpje maar eens verkennen. Oant moarn!

3 thoughts on “Een wonderlijke winderige woensdag (72)

  1. Tige tank foar dyn ferhalen, we lèze se eltse dei en genietsje d’r van.
    Groetnis ut Dokkum

    1. Hoi Rennie, ik kin dy net, bist misskien freon fan us tante Lies ut Dokkum? Moai dat’st genietst fan myn ferhalen, it is EK in hiele belevenis!

  2. Weer een mooi persoonlijk verhaal Andries! En dat in de week dat Danny 13 jaar geden is overleden. Het was weer Danny dag. Goede tocht verder, liefs ut Ljouwert!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s