Feest in Najara (vervolg) (68)

image

Dag 68, zaterdagavond, 13-06-2015.
Het is nog zaterdagmiddag, zit in Auberge Touristico met het Leeuwarder meisje te praten. Komen er allerlei pelgrims binnen om te vragen of er nog plaats is. Marian vertelt ze dat alles vol is, en verwijst de mensen naar andere Auberges. Er komt een man met de fiets, een Duitser. Hij ziet mijn gele Outdoor-boekje en vraagt er wat over en het blijkt de schrijver van de Outdoor-boekjes te zijn. Het Leeuwarder meisje zegt: “Je moet zijn handtekening vragen!” en dat doe ik. Later komt hij nog eens en staan in een keer de baas en bazin met ‘m te praten, hij is aan het controleren of alles nog klopt wat in zijn Outdoor-boekjes staat: geweldig toch!
Ik had nog vergeten dat ik drie dagen steeds dezelfde Newsealanders tegenkom. Twee stellen, allebei farmer geweest en nu genieten maar…ik kom ze elke dag tegen. Een zit steeds achter een halve liter bier en zijn vriend achter een groot glas wijn. En elke keer nodigen ze me uit om ook een glaasje mee te drinken. Een humor! Het wordt elke dag gekker. Nu slapen ze weer ook in de zelfde Auberge.
Rare dag, ik zit nu in soortement restaurant waar je goedkoop paella kunt eten, verschrikkelijk commercieel. Gaan net die Newsealanders daar moeilijk doen over dat het te lang duurt of zo. Vreselijke tent vol met schreeuwende zuipende Engelsen en Ieren. Vooral dat schreeuwen irriteert.
Als ik de zaak verlaat kom ik op een marktplein, waar volgens het Leeuwarder meisje vanavond de muziek alvast begint voor het grote feest over een paar weken. Veel opa’s, oma’s en ouders met kleine kinderen. Feest!!! Ik ben geloof ik enige buitenstaander en geniet er van. Het zijn net Nederlanders, die Spanjaarden, net of ik in Limburg ergens sta in een dorp bij ons in de buurt. Ook thuis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s