Een zotte morgen (69)

image

Dag 69, zondag 14-06-2015
Zo, wat een nacht. Tot vijf uur geschreeuw, gezing, muziek buiten. Tegenover de Auberge bleek een kroeg te zijn, waar ze flink doorgingen vannacht en daarna ook nog buiten. Iemand deed alles potdicht voor het geluid, waardoor het ook nog eens hartstikke benauwd werd.
Om half zeven opgestaan, ontbijt gemaakt met spulletjes die ik gisteren in de Simply had gekocht, een soort Spaanse Lidl. Stokbrood, jam, kaas, boter, en zakjes koffie. Om zeven uur vertrokken.
Op straat liepen nog strontzatte jongeren rond, ergens bij een bar stond nog een prostitue op hoge hakken. Een van de jongens riep: “Buen Camino!” Ik was blij de stad weer uit te zijn, het was een prachtig landschap na Najero, de zon scheen, wel bewolking in de verte.
Een beetje heuvelachtig, maar met prachige vergezichten met door die ochtendzon prachtige kleuren. De meeste mensen liepen vandaag tot Santa Domingo de la Calzada, maar omdat ik geen zin meer heb in die onrust, besluit ik een dorp verder een plekjecte zoeken. Ik rust even bij de mooie kerk van Santa Domingo de la Calzada en loop verder. Onderweg kom ik nog een paar Duitsers tegen uit Aachen, ze trekken net de capes aan want het beging te regenen. Ik wacht daar nog even mee,  doe wel de hoes om de rugzak en een plastic zak om mijn heuptas. De vorige keer dat ik in decregen liep had ik werkelijk alles nat, kleren en routeboekje, zelf het geld was nat.
Om half een was ik op de bestemming: Granon, met een streepje op de N en een accent op de O. De Auberge is geweldig, een hippiehuis, heel mooi beschilderd en de muren vol graffity. Nou daar voel ik me wel thuis, er is steeds lekkere muziek, de eigenaar is man met lang haar en snor en sikje. Hij vertelt dat er om acht uur gegeten wordt en er om zeven uur ontbijt is. Allemaal donativo. Als ik binnenkom is net Raimand Joos bezig met zijn controle ronde, ik heb ‘m onderweg twee keer gezien met zijn elektrische fiets.
Net komt de doofstomme jonge binnen, de Spanjaard die gisteren ook in Najara sliep en net komen er nog twee jongens binnen die ik onderweg gezien heb, al eerder. Nou, dat wordt vast gezellig.

One thought on “Een zotte morgen (69)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s