Vredesmars (67)

image

Dag 67, vrijdag 12-06-2015
Donderdagmiddag nog naar het weerbericht gekeken, het blijft nog zeker vier dagen zo regen- onweerachtig: ik vind er niks aan, ze zetten nu al emmers neer omdat het dak begint te lekken. Krijg er beetje Tsjechische herinneringen van, we zijn toen hals-over-kop uit Tsjechië gevlucht omdat alles onder water stond. Hoop dat het hier niet zover komt. Maar ik word er onrustig van. In een winkeltje wat bananen, tomaat en Spaans aardappelding gekocht, vanavond simpel eten. Ben nu erg blij weer op mezelf te zijn, gewoon doen waar ik zin in heb. Op tijd het bed in, om 22:00 uur was alles weer in rust.

Vanmorgen om half zeven opgestaan, bij een barretje om de hoek een koffie en broodje gekocht en verder gelopen. Het was een kilometer of zeven, acht naar het volgende dorpje Torres del Rio.  Onderweg kwam ik de mevrouw uit Singapore weer tegen die net als mij gisteren door de Auberge en het dorp strompelde. Het is echt een Vredes-Leger van Kreupelen, die straks SdC binnen strompelen.
Na Torres del Rio moest ik plots de wijnvelden annex struiken in, dwars door de natte kleikluiten, voor een sanitaire stop. Dikke kluiten klei hingen aan mijn schoenen. Aan het gras alles er weer van afgelopen. Heel even later kwam Andy, de Ier aangelopen. Hij had in een Gite Rural geslapen met wat meer luxe en was pas om 8 uur vertrokken. Ik zei ‘m dat dat goed was, anders had hij mij in mijn blote witte kont aangetroffen in het wijnvelden annex struikgewas.
We liepen tijdje op en ik ben op gegeven moment gaan pauzeren: lekker banaantje, een ei, een tomaat en een stuk brood. “Buen Camino, maybe we’ll see again!”
In het leuke dorpje Viana ben ik bij Pharmecy binnengelopen, ik heb een soort sokje met siliconen gekocht, die de schokken van het lopen wat opvangen, voor mijn “Vredesmars-fractuur-been”. Het zit lekker, dus maar eens kijken of het helpt, ook kocht ik Voltarenzalf tegen de zwelling.
Het weer viel 100% mee vandaag, lekker zonnetje en helemaal geen regen, in Viana ook nog blikje cola een stokbrood gekocht. Op een bankje heerlijk gelunched onderweg. Om een uur of twee was ik in Logrono (met zo’n gekruld streepje op de N). Even gevraagd bij Pelgrims-informatiebureau bij de brug. Er zijn in een straat stuk of drie, dus ik kan uitkiezen. Ik neem de  Municipal, €7,- En ik weet zeker dat er wifi is. Even douchen, wasje doen, nu lekker relaxen. Er loopt weer van alles rond: Brazilianen, Italianen, Duitsers, Fransen, Koreanen… Prachtig toch, al die mensen uit al die landen die je tegenkomt. Ja, het is een Vredesmars!

image

One thought on “Vredesmars (67)

  1. Andrys, alle dagen genietsje wy fan dyn forhalen út Frankryk. Wat in gewelddoge reis en ondernimming. Hjoed wurdt myn wyfke 77 jier, de femylje sil ol hast únderweis wêze hjier hinne. In goeie reis fjirders en wy tinke alle dagen oan dy.
    Tiie en Sietze, :emmer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s