Rainy day, dream away (66)

image

Dag 66, donderdag 10-06-2015
Het is 9:23 uur in de avond, ik lig bed, naast mijn grote vriend P.E. Aan de andere kant ligt een heel aardige Italiaan, ook al uit het drukkervak. Aan de overkant ligt Gaby, een Vlaams-Belgische. Links van haar de Fransman met het karretje.
Heerlijk gegeten in Auberge La Casa Magica! Iets van 4-gangen-menu met wijn er bij. Ik weet niet wat ik allemaal at, maar het was heerlijk. De paella met pruimen en verschillende groenten was delicious, en ook het toetje was heerlijk. Nu met volle buik het bedje in, leuk gesprek aan tafel over moderne kunst, typografie, vormgeving. De Italiaan vertelde enthousiast over conceptuele kunst, die hij gezien had. Verder veel gepraat over het drukkersvak en de veranderingen in zeg maar 30/40 jaar.
Gaby, de Vlaamse had kaarten bij zich, waar je een tussenuit moest trekken. Paul-Emile, de Franse karretjesman en ik pakten precies de goede. Raar hoor! Dat gebeurde op het Pelgrims weekend in Vessum ook al. Toeval? Lot?

P.E. stond alweer voor zessen naast zijn bed, ik had geen zin in opstaan en bleef liggen. Ik hoorde ‘ m zuchten en ook hij kroop er weer in. Ik was de enige van de vroege opstaners, die een ontbijt had besteld. P.E. en Gaby dronken alleen koffie. De eigenaresse keek nog op internet wat de weersvoorspellingen waren: regen, regen, regen. Buiten goot het echt, dat had ik im bed ook al gehoord. Toen het wat minder werd samen met P.E. vertrokken. Ik liep voorop, regenjasje aan en extra de te kleine cape over de rugzak gebonden.
Ergens was een vieze stinkfabriek en ik ging rechtsaf richting camping. Na een kilometer zag ik geen bordjes meer en besloot onder de boompjes wat poepjes te doen, die koffie werkte goed.
Daarna was ik P.E. kwijt, dit keer niet met opzet, maar per ongeluk; dat voelt beter. In het dorpje erna kwam ik Gaby nog tegen, die vond dat ik er iets mee moest. Ik vind eigenlijk dat ik niks moet, het is goed zo.
Verder was het mijn allereerste baaldag, ik vraag me vandaag veel af waar ik toch aan begonnen ben, van die regen word ik ook niet echt vrolijk. Net voor het dorpje Los Arcos kom ik de drie Letse meiden weer tegen. Ze hadden het net over mij zeiden ze, en of ik soms kon vliegen. Ze vonden dat ik toch wel snel liep. Nu efkes een kopje koffie met de dames en direct een Auberge opzoeken, ik ben drijf- en drijfnat.
Ik neem afscheid van de Letse dames en loop verder het dorpje in; ergens hangt een bordje Auberge. Het blijkt een Oostenrijkse Auberge te zijn, maar er is een Nederlandse hospitaleros die me alles wijst. Lekker onder de warme douche, de kleren in de wasmachine. Nu lekker relaxen, er zijn hier New-Sealanders, een Oostenrijker en ik heb een benedenbed! Dat wordt afkicken, eerste nacht in Spanje dat P.E. niet naast of onder me ligt.

One thought on “Rainy day, dream away (66)

  1. Prachtige foto! Ik hou je nog steeds in de gaten hoor! Af en toe wat gebrek aan tijd om een reactie te geven. Hier in Nederland “werk” ik met het gezin toe naar onze vakantie eind volgende week. Nog veel dingen te doen. Voor jou…het allerbeste! Groet Mirjam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s