Toch de Camino Frances (Dag 62)

image

Dag 62,  zondag 07-06-2015.
Het is weer zover, heb ik besloten om de Camino Del Norte te lopen, begin ik in Saint-Jean-Pied-de-Port te twijfelen, omdat iedereen hier de Camino Frances loopt. Echt weer zo’n Andries-geval, die altijd twijfelt en niet echt keuzes wil maken. Vanmiddag zat ik met P.E. op een terras en we hadden het heel gezellig en dan ga ik twijfelen. Het bleek dat hij mij vandaag flink voor de gek had gehouden. Ik liep voorop, keek paar keer achterom of ik de Brusselnaar zag en ik zag hem niet. Op moment bij drukke verkeersweg keek ik weer en liep hij ineens 50 meter achter me. Ik dacht dat het een mirakel of een wonder was, of dat hij misschien kon vliegen… Op het terras bleek dat hij op dat moment niet de route had gelopen die ik liep, maar langs de weg was gelopen en toen ineens 40 of 50 meter achter me had gelopen. We moesten er beiden smakelijk om lachen. Geen mirakel, geen wonder, geen vliegende Brusselnaar.
Ik had besloten toch Del Norte te lopen, maar begon onder in het stapelbedje weer te twijfelen. Ook had ik wat last van mijn voet. Ik besloot te gaan slapen. Toen ik midden in de nacht wakker werd, was in een keer het besluit er: De Camino Frances. Net of iemand me had ingefluisterd. Daarna lekker doorgeslapen tot kwart voor zes.
Ik vertelde het P.E., en die moest er erg om lachen. Stilletjes opgestaan, de Braziliaan was ook al op en in de eetzaal zaten de Japanners en de Italiaan al aan het ontbijt.
Nou, we gaan het meemaken, het spectakel van de Camino Frances. Binnenkort kan ik in Spanje de andere boekjes terugsturen, ook “Hoe zeg ik het in het Frans” . In Spanje wordt het met handen-en-voeten en in het Engels en Duits. Ben heel benieuwd.

Om zeven uur vertrokken, het ging direct al flink steil omhoog, en dat bleef vandaag doorgaan, zag bordjes van 1000, 1200/en 1450 meter. Maar het was wel de moeite waard, van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Roncevalles.
Van La France via die hoge Pyreneeën naar Roncevalles in Espagne.
Het was druk met pelgrims maar ik liep ook hele stukken alleen. Ongeveer de helft van traject met Paolo, een jonge Siciliaan opgelopen, 30 jaar en werkzaam in iets agrarisch. Leuke vent, hele gesprekken in steenkool-Engels.
Vlak voor die top van 1450 meter kwamen we Janssen&Janssens weer tegen, Paul-Emile en Janssen2 die trouwens Sjaak heet.
Daarna was het een erg vervelend stuk, steil omlaag door een bos, met een pad vol stenen. Het werd gloeiend heet in de schoenen, op zijn tijd even gestopt.
Om 15:00 uur aangekomen, een heel groot oud complex, een oud klooster of zo. Er werken allemaal Nederlandse hospitalero’s, die alle pelgrims helpen.
Kom hier weer alkemaal bekenden tegen, het stel uit Eersel, de Franse man met het karretje, de Braziliaan, de Siciliaan ben ik even kwijt, maar die kom ik vast vanavond nog wel tegen.
Op een of andere manier ben ik blij de knoop doorgehakt te hebben, dit is hier ook echt genieten hoor, alle nationaliteiten, je hoort werkelijk alle talen. €22,-  voor slapen, eten, douchen. Daar kan je niks van zeggen. En voor €2,70 alles lekker schoon uit de wasmachine. Morgen weer Pylger-nieuws uit Espagne.

2 thoughts on “Toch de Camino Frances (Dag 62)

  1. Beste Andrys, we zijn ons dus net misgelopen (fiets). Ik ben zaterdag van Saint Jean Pied de Port naar Roncesvalles gefietst. Met de berg op regen en zoals altijd zonneschijn aan de andere kant bij Roncesvalles.
    Succes verder,
    Janus
    PS,
    Dat biertje komt later!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s