Nieuwe schoenen, feest in Nijmegen (57)

Vervolg maandag 01-06-2015 dag 57

Vanmorgen wat rondgeslenterd, bij de warme bakker een stokbrood gekocht, wat eitjes bij de Carrefour. Rustig wat koffie gedronken met Christian en daarna met hem nog eens het stadje in geweest, Christian haalde Voltaren-zalf en pleisters bjj de Pharmecy en we kochten samen nog wat kleinigheden voor de lunch. Ik ben nog bij de Coiffeur naar binnengestapt, “Court”was wat ik nog wist,  kort was mijn haar al, en nu is het nog korter. Lekker met dat warme weer. Gewassen en geknipt voor Brainwash-prijs €16,-.
Tussen de middag samen gelunched, de pasta van gisteren met een tartaartje en natuurlijk stokbrood en de befaamde geitenkaas uit Bostens.
Daarna wat gerust, even later kwam de hospitalero, die vertelde dat het wel paar dagen kon duren met zo’n hak vervangen. Omdat ik toch met Christian meeging naar Declalon daar gekeken voor een paar andere schoenen. Voor een redelijke prijs vond ik een paar mooie lichte schoenen die lekker zaten en genoeg steun geven voor mijn blessure. Ze bij de bushalte aangedaan, het was net of ik zweefde. De ouwe naar postkantoor gebracht en teruggestuurd naar huis: weer 2 kilo lichter!
Bij terugkomst in de Refuge zaten daar een Duitse, Annemarie, een Canadees, Herbert en twee Belgen, Paul-Emile en Jacques en de Franse Charlotte. De Duitse was een beetje in paniek, omdat ze in het stadje haar portemonnee verloren was.
Leuk om met de Canadees uit Toronto te praten, hij wist veel van Nederland en de oorlog af, ook van de Canadeze kindjes na de bevrijding. En dat veel Canadezen met een Nederlandse meisjes naar huis kwamen.
Samen met Christian gegeten, salade met een lekker stuk hartige taart van de bakker.
De Belgen, Canadees, Franse en Duitse kwamen even later binnen, ze hadden geen aangifte kunnen doen bij de politie, want die was gesloten. Herbert en Charlotte nog even bijzitten, wat kletsen, over wonderbaarlijke dingen op de Camino. Herbert was deze week ergens door twee oude mensen uitgenodigd, kreeg er een complete lucht met aperatief en alles. En had de Heimlich-greep nog toegepast omdat de oude vrouw bijna stikte in haar eten. Hij was gespecialiseerd verpleegkundige op longaafdeling, waar mensen liggen die aan kunstlong liggen….

Vanavond kreeg ik via sms van Ans te horen dat Josje twee kindjes heeft gekregen: Anna (1450 gr.) en Giel (1600 gr.). Ik ga blij naar bed, ik had er niet over geschreven, maar de komst van de kindjes en hoe het voor Josje was, heeft me steeds erg bezig gehouden. Blij en opgelucht ben ik voor Josje en John!
Tot morgen, tot wifi!

One thought on “Nieuwe schoenen, feest in Nijmegen (57)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s