Met zijn drieën verder. (52)

image

Dag 52, woensdag 27-05-2015
Toch wel typisch, over toeval gesproken….dat ik gisteren tijdens spelen Lorenzo achter de boerderij beland en daar een “Friese” hulk of wulk op het erf zie liggen. Ik vraag me af hoe die hier komt. Of vinden ze die schelpen op meer plekken? Gebruiken ze schelpen voor de kalk voor de wijnvelden? Straks op het ontbijt zal ik eens vragen. Daarna gaan we weer op Weg, nu met zijn drieën. Andrea, Christian en ik, met nu twee hulken of wulken.

Tijdens het ontbijt krijg ik er niet veel duidelijkheix over, Serge zegt dat Lorenzo die waarschijnlijk bij de kippen heeft gegooid….dat ze de escargots wel vaker zo weggooien. Ik ga er niet meer op in, want het is geen escargot, het is een hulk of wulk. We schrijven nog iets in het grote boek van Bernadette, haar tresure!! Alles over de Camino en over pelgrims bewaard ze in haar “schatkamer”. Na het eten nemen we afscheid van Serge, en brengt Bernadette ons naar La Reole.Daar moet Christian eerst nog naar de fotograaf, want hijoet nieuwe foto op zijn ID hebben. Daarna lopen we naar beneden naar de brug over de Garonne.
We gaan een heel ander landschap in, het is voorbij met de Bordeauxwijnen.
Veel meer mais, zelfs kiwi’s worden verbouwd en er is meer bos.
De weggetjes zijn rustig en stil en we lopen hele einden zwijgend achter elkaar. Soms wordt even gestopt en kletsen we in Engels over alles-en-nog-wat. Andrea en Christian praten soms wel in het Frans, maar als ik er bij ben wordt er Engels gepraat.
Ergens in een klein dorpje pauzeren we en drinken we wat  op een bankje. Na een half uur lopen we verder. Het is een gevarieerd landschap en niet saai. Wel wordt het flink heet vandaag, voor mij is dit de heetste tot nu toe. Flink drinken dus.
In het dorpje Savignac gaan we achter de kerk lunchen, stokbrood, kaasjes, tomaat, mayonaise en natuurlijk veel drinken. Christian gaat na het eten even plat, hij is erg moe zegt hij. We zien dat de schoolkinderen terug worden gebracht door de schoolbus. Er staan veel auto’s met moeders en vaders. Het is woensdagmiddag en ook hier hebben de kinderen dan vrij.  Sommigen hebben pech en die zien we met grote rugzakken door de weggetjes naar beneden sjouwen. Na zo’ n drie kwartier of een uur besluiten we verder te gaan. Ik heb even naar Nederland gebeld om te vragen hoe het met mijn lieve tante Henny is, die lag ineens in het ziekenhuis hoorde ik. Gelukkig neemt ze zelf de telefoon op, ze is weer thuis. “Foarsichtig hjer!” zegt ze een paar keer, en ik beloof dat te doen.
We lopen aan, het is een mooie route, beetje landschap zoals in mijn geboortestreek Gaesterlan. Veel boomwallen, wat heuvelachtog en ook veel bos. Over het asfalt gaat het goed, ik loop meestal voorop en stap flink door. Maar als we op bospaden met gras komen, dan heb ik angst om mijn voet om te slaan. Ik loop erg voorzichtig en zodra er een omeffenheid is dan voel ik dat aan mijn rechtenvoet of enkel. Het zal er ook mee te maken hebben dat ik vier werkjes in het gips heb gezeten. Nou ja, ik loop er ondertussen wel twee weken mee.
Om een uur of half vier komen we aan in Auros, waar we vannacht in een kasteel, Château slapen. Het ziet prachtig uit, een appartement, leren bank. televisie. Maar Christian zegt dat het echt minimaal is. Christian maakt ook de reserveringen voor de komende twee dagen. Er zit een heel lang stuk bij, van meer dan 30 km, misschien dat we daar een taxi of een bus pakken. Want 25 a 26 km is echt genoeg, vooral als het zo heet is. Christian twijfelt er nog over, net zoals de oversteek van Saint-Jean–Pied-de-Port naar de kust. Andrea en ik willen dat wel met de trein of bus doen, ook door gebrek aan tijd. Christian heeft dat probleem niet,Nou we zien wel, het was een fijne wandeldag vandaag, weer heel anders, omdat we met drieën zijn. Elke dag is weer anders, mooi is dat op de Camino.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s