Meer kilometers. (46)

image

Dag 46, donderdag 21-05-2015.
Het plan was om vandaag zo’n 25 km te lopen naar Mussidan, een leuk stadje aan de rivier d’ Isle. We ontbeten eerst samen met Andrea, Christiaan, Joachim. Heerlijke broodjes, Camenbert, jam, yoghurtjes en natuurlijk koffie.
Om een uur of negen vertrok iedereen, even later kwamen we Antoinette et Marguerite ook nog tegen. In Saint-Astier was het druk, er was een enorme markt, een kleurige bedoeling daar. Ik kocht nog een Saint-Jacques-sleutelhanger.
Onderweg kwamen we Christian nog een keer tegen, stukje samen opgelopen, hij is Frans, maar spreekt perfect Engels. Hij is 65 jaar, altijd gewerkt bij een bank, later is hij boten gaan verkopen, maar werd ziek. Leukemie, kreeg tweemaal een beenmergtransplantatie en de laatste schijnt aan te slaan.  Christian staat heel positief in het leven, vertelde dat hij soms tijdens wandelen bedenkt als het ergens heel mooi is: hier zou ik wel willen sterven.  De ziekte en de genezing was voor hem de motivatie om de Camino te doen. Niet uit religieuze overwegingen, hij praat er heel open over, meer spiritueel. Zo heeft iedereen zijn eigen motieven.
Het was een zware dag vandaag, direct na Saint-Astier ging het flink omhoog, zo’n 500 meter. Stijgen gaat goed, maar omlaag op een pad vol stenen dat is echt afzien. Ik probeer de grote stenen te vermijden, die doen pijn aan mijn geblesseerde voet. Blij dat zo’n afdeling dan voorbij is.
De route ging door veel bossen, op het eind was de route ook nog een gewijzigd, al-met-al was het geen 25 km maar ongeveer 29 km, plus de kilometers die we verkeerd liepen door onduidelijke aanwijsbordjes. Om zes uur waren we op plaats van bestemming, echt heel moe.
Een warme douche en even relaxen op bed doet wonderen, Christian kookt vanavond en heeft lekkere Leffe-biertjes voor ons gekocht.
Lekker gegeten, hij had er traditional pain van de Boulanger bijgehaald, lekker. Weer kaasjes na het eten.  Christian vertelde dat hij direct de eerste keer toen hij Andrea en mij zag een klik had gevoeld, voelde zich verbonden met ons. We hebben telefoonnummers uitgewisseld, want hij loopt morgen bijna 30 km en wij hebben morgen een korte etappe: 17 km. Hij vertrekt al om zeven uur en wij om een uur of negen. We hopen elkaar nog tegen te komen, hij loopt ook de Camino Del Norte.
Het is ondertussen 22:00 uur, iedereen ligt er al in!  Ga ook maar eens plat, tot morgen, tot wifi. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s