Perigueux (44)

image

Dag 44: dinsdag 19-05-2015.
Het was nog lang onrustig in Sorges, Michelle, de hospitalero had lekkere spagetti met salade gemaakt. Een gek mens die Michelle, ik denk tussen 60 of 70, kort grijs haar, afgetraind lichaam en een ouwe rot op gebied van Camino. Ze had er verschillende gelopen en vertelde erover, allemaal in het Frans, want ze sprak verder alleen wat Spaans. Met zijn drieën gegeten, de Walen en de Fransman hadden zelf iets in elkaar geflanst.
Andrea en ik lagen als eerste boven in de slaapzaal, de anderen gingen nog even door. Andrea heeft oordoppen mee, dat bleek later toen ik haar wilde vragen of ze mijn telefoon wilde pakken, die lag op de oplader bij haar bed. Ze liep als een streep door, ging in bed liggen en sliep door. Nou dan maar geen telefoon….toen ik het haar vanmorgen vertelde moest ze er wel om lachen.

Na het ontbijt vanmorgen weer eerst naar Boulanger gegaan  voor een stokbrood, het beleg hebben we beiden in de rugzak. Lekkere droogworst en Emmentaler kaas. Na een tijdje wandelen kwamen we de twee vrouwelijke pelgrims weer tegen die we al een paar dagen tegenkomen, Antoinette en Marguerite, twee wat oudere dames, maar met heel veel humor! Elke keer als we ze zien liggen ze languit in het gras, of onder een boom. Andrea zei dat we hen alleen maar horizontaal hebben gezien, daar moesten ze smakelijk om lachen. Ik zei tegen Andrea dat het volgens mij twee verpleegsters zijn, ik zie ze zo met een witte schort over een ziekenhuis afdeling lopen. We kwamen ze vandaag drie keer tegen, vandaag ook nog lopend en zittend.. 
Ook de Fransman van de Refuge kwamen we 2x tegen. Hij slaapt vannacht ook in de Refuge in Perigueux. Het was een mooie wandeling, veel door het bos, mooi! Heel veel fris groen overal, jonge blaadjes. En lekker wandelweer, wat bewolking, zo nu en dan wat zon: ideaal!  Mooie omgeving weer, veel bloempjes en insecten gefotografeerd,
En met de voetjes van mij, maar ook van Andrea gaat het elke dag beter.
We zijn om een uur of vijf aangekomen in de Refuge in Perigueux, het blijkt dat Bram hier ook nog is. We zagen zijn slippers al beneden bij de schoenenkast staan. Nou eerst even rusten, dan gaan we de stad in, wat eten en als we niet te moe zijn, misschien nog naar de Cathedrale. Dat is nog zo’n twee kilometer hier vandaan, dus dat weten we nog niet. Vandaag was het 25 en halve kilometer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s