3 x 40

image

Dag 41: zaterdag 16-05-2015.
Gisteravond heerlijk gegeten met zijn drieën. Pasta met veel groentes en lekkere pittige tomatensaus. Wijntje erbij, wat wil je nog meer. We kwamen erachter dat ook Bram zijn 40ste wandeldag had gelopen. Dus 3x 40 hier in het trekkershutje! Wel heel toevallig…of bestaat toeval eigenlijk wel? Bram staat morgen weer vroeg op, hij wil flink stuk lopen. Het is nu half tien, licht is net uit, ik lig boven op het stapelbed, Andrea heeft net haar tenen weer verbonden en ligt onder mij. Bram heeft net zijn verslagje geschreven voor zijn volgers, hij loopt voor een goed doel voor de diaconie van de Kerk. Ik geloof voor een project in Roemenie. Hij slaapt in een eenpersoonsbed aan de andere kant. Nog even en we slapen alle drie,  drie mensen, drie dromen?

Om zes uur stond Bram.op, in zo’ n huisje wordt iedereen dan wakker, door het geritsel, geloop en ingepak. Vandaar dat ik al om 6:15 uur bezig ben met mijn pylger-blog. Toch nog samen ontbeten, daarna afscheid genomen van Bram. Andrea en ik dronken nog wat koffie, poetsten het huisje nog wat en om 7:30 uur waren ook wij aan de wandel. Het ging heerlijk, helemaal geen last van mijn voet! De omgeving was prachtig, het weer precies goed, niet te warm, niet te koud. In de ochtend hing er nog wat mist over het land, dit trok later weg.
Het landschap verandert, nog sprookjesachtiger, we passeren de grens van Haute-Vienne naar Dordogne.
Soms praten we over van-alles-en-nog-wat, later lopen we tijden apart, ieder in zijn/haar eigen wereldje, met zij eigen gedachten.  Fijn om elkaar die ruimte te geven en die ook te nemen!
In Chalus doen we boodschappen bij een supermarkt en kopen we een gebraden kip bij de slager. Dat wordt vanavond smullen.
De laatste kilometers zijn zwaar,  ook omdat we nu extra kilo’s met ons meezeulen. We moeten nog door een blubberig pad wat later flink omhoog gaat. Maar dan zien we na een spoorovergang het bordje van “Refuge Municipal des Marcheurs”. Nog een kilometer en dan zien we in de verte het dorpje Saint-Pierre-de-Frugie liggen. Een sprookje, we zien ook auto’s en een tent. Als we daar komen blijkt er een jeu-de-boule-wedstrijd te zijn, met een tentje erbij met drank en eten. De Refuge blijkt er naast te liggen. We drinken eerst een rose, voordat we de spullen in de Refuge brengen. De mensen van het dorp maken gelijk contact en willen alles weten over die twee pelgrims.
Het was vandaag zo’n 25/26 kilometer, en dan is meer dan genoeg voor geblesseerde pelgrims. Morgen iets minder kilometers, Andrea heeft al gebeld waar we kunnen slapen, bij particulieren in Thiviers. Tot dan dan.

2 thoughts on “3 x 40

  1. Leuk om te lezen want Bram heeft ook hier geslapen. Fijn dat het je weer goed gaat. Geniet er maar lekker van. Warme groet Ingeborg

    1. Hij vertelde dat hij bij jou was geweest, maar loopt meer kilometers per dag, dus hij is nu verder. Nu trek ik op met Andrea de Belgische, zij is ook geblesseerd, dus hebben we een mooi tempo. En je ziet en geniet dan ook meer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s