Rustig aan

image

      Klooster van de SoeurFranciscaines          

(Wandel)Dag 40: vrijdag 15-05-2015.
Gisteren vroeg naar bed gegaan, in de refuge van de Soeur Franciscaines kwamen gisteren ook nog Bram uit Elst en Andrea uit België, uit de buurt van Antwerpen. Bram was kilometervreter, met veel gewicht op zijn rug. Hij wil al tweede week van juli in SdC zijn.
Andrea is ook geblesseerd, heeft gisteren nieuwe schoenen gehaald en loopt eerst kortere afstanden. Ik heb haar gevraagd of ik met haar kan lopen.
Ze heeft bloedblaren op de tenen en is ook bij de dokter geweest. Ze heeft stukjes met de bus gedaan, omdat het niet meer ging. Gisteravond nog tijd gekletst en daarna het bedje in.
Bram stond al voor zes uur op en was om 6:15 uur al vertrokken. Andrea en ik ontbeten en vertrekken om uur of acht. Om half negen zijn we Limoges ingelopen, Andrea moest nog pakketje terugsturen. Het postkantoor ging pas 9:30 uur open, dus hebben we eerst nog ergens koffie gedronken. Een gezellige tante, die Andrea.
Ik moet nog wel ergens een stok vinden vandaag…

Om een uur of 10:00 uit Limoges vertrokken, het duurde best een tijd voor we de stad uit waren. Andrea en ik allebei wat hinkepotend, dus rustig aan. Om een uur of half drie aangekomen in Aixe-sur-Vienne, ongeveer 15 km gelopen. Omdat we hier geen slaapplek kunnen vinden, hebben we via Bureau van Tourisme geregeld dat we in Flavignac, 15 km verderop kunnen slapen. De gite zat daar al vol, we kunnen nu in een huisje op de gemeentelijke camping, daar waren al 2 pelgrims. Met de taxi zijn we er naar toe gegaan, daar bleek dat Bram in hetzelfde huisje zat. De andere pelgrim was vertrokken. Flavignac ligt aan de route, dus lopen we morgen vanaf daar verder. De stempel hebben we hier gehaald bij de Mairie. Ook zijn we de supermarkt ingegaan en hebben we boodschappen gedaan voor vanavond, een mooie eerste dag, een geluk dat ik Andrea ben tegengekomen, anders had ik zeker-en-vast meer kilometers gemaakt. Zo is het precies goed!
Had het erover met Andrea, mijn 40ste wandeldag, blijkt dat het ook haar 40ste is. Hopenlijk worden het er nog veel meer!

2 thoughts on “Rustig aan

  1. Leuk dat je een wandelmaatje gevonden hebt dan ga je tenminste niet zo snel van start. ik heb daar ook geslapen bij de nonnen en ook in Flavignac in het huisje tegenover de kerk daar kunnen 5 mensen slapen, nu richting La Coquille succes Bon Camino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s