Nog meer Trompen in Limoges

image

Donderdag 14-05-2015.
Na zo’n hele nacht in zo’n bus, met weinig slaap ben ik toch redelijk brak. Net of ik een avond flink op stap ben geweest, zo voelt het. Gelukkig had ik wat tijd om bij te komen in Poitiers, waar ik zo’n tweeënhalf uur moest wachten. Een paar bakjes sterke espresso en wat verfrissen op het toilet knapten me weer wat op. Bij de Tabac-winkel verkochten ze gelukkig opladers!
Jammer dat de trein naar Limoges-Benedictins vertraging had, ik moest nog 20 minuten langer wachten. Het begint vlak, maar na wat kleine stationnetjes begint het heuvelachtiger te worden, sprookjesachtiger. Fijn dat ik morgen daar weer door heen kan lopen!
Voor het station van Limoges wilde ik een foto maken en zag ineens mijn broer Bokko en zijn vrouw Margreet aanlopen, zij kwamen terug van hun huisje in Blanc en reizen vandaag nog naar Nederland.  Heel fijn om hen nog te ontmoeten! Om acht uur waren we al aan het sms-en, Bokko zou een nieuwe Stoffel-staf voor me meebrengen, maar was dat vergeten. Vandaag zou hij ergens kijken voor een nieuwe stok. Ik heb gezegd dat hij die misschien beter een mooie Franse naam kan geven, misschien brengt dat wat meer “lok en seine” (Fries: geluk en zegeningen). Ik heb nu een beetje instelling van….ik zal wel zien en laat alles maar op me afkomen. Geluk kun je niet afdwingen. En soms heb gewoon pech!
Maar het was gezellig nog even met Bokko en Margreet, bij de Stationsrestauratie aten we nog wat, heerlijke asperges, rundvlees, salade, broodjes. Echt heerlijk. Nog wat bijgekletst, foto’s gemaakt. Met Pinksteren ziet de rest van de familie elkaar met familieweekend, dit is de eerste keer dat ik er niet bij ben. Ook raar!
Mijn slaapplek is geregeld, de eerste stempel staat alweer in de Credential.
Nog wat rondneuzen in Limoges en vanavond vroeg naar bed, morgen gaat Pylgertje er weer aan. Ik ben blij!

3 thoughts on “Nog meer Trompen in Limoges

  1. Vive la France! Succes Andries! Geniet met volle teugen van je reis. Doe het rustig aan, de eindstreep haal je. Je zult weer veel nieuwe gezellige mense. Ik zal een kaarsje aansteken. Groetjes Margot

  2. Andrys, veel succes toegewenst! Erg leuk om je verhalen te lezen, wat een bijzondere tocht maak je, we blijven je volgen.

  3. Hoi Andries heel veel succes met je wandeltocht, zal aan je denken.
    En denk er aan de eindstreep ga je halen, ik weet dat je er voor gaat.
    groetjes May

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s