Des duivels oorkussen

_ILE1306

Verveling is het verlangen naar verlangens, schrijft Tolstoi. Hij bedoelt daarmee: een futloze landerigheid, het nergens zin in hebben, een gebrek aan energie dat vaak resulteert in gapen en slaperigheid. Zo is ongeveer mijn toestand thuis nu. Ik wacht vol ongeduld tot maandag over een week het gips eraf kan. En ik weer verder kan, verder met mijn Reis, mijn Camino.

Ik ben nu al zo’n tweeënhalve week weer thuis, maar kan weinig doen omdat ik toch die voet rust wil geven. Nog gebeld met mijn teamleider hoe het precies zit met die PBL- en vakantieuren, of ik die eventueel vergoed of  terug kan krijgen. Volgens hem had ik me in Frankrijk al ziek moeten melden: dan had ik eventueel recht op ziekteuitkering gehad. Niet achteraf dus….

Maar als ik ziekteuitkering had gekregen, dan had hij gekeken hoeveel ik nog wel geschikt zou zijn om te werken en had hij me misschien wel thuis of op het werk ergens aan het werk gezet. Dus achteraf ben ik blij dat ik me niet ziek heb gemeld. Vijf maanden had ik er voor uitgetrokken, er zijn er nu bijna twee maanden voorbij: ik zit bijna in Limoges in Frankrijk.

In drie maanden moet ik Santiago de Compostela en Finistere kunnen halen. Ik zal er wel meer vaart achter moeten zetten, want de eerste twee maanden schoot het niet echt op. Maar als ik zie wat ik al allemaal terug heb gestuurd naar huis, hoeveel kilogrammen lichter ik al ben, dan moet ik wel sneller kunnen.

Balen is wel dat er nu meer druk achter komt, ik moet eind juli daar zijn, tijd om lange rustpauzes in te lassen is er bijna niet meer bij. Dat voelt als druk, ik hoop dat ik er niet al te gestressed door word, want zo had ik mijn Camino niet in gedachten voor ik ging.

Nu zit ik elke dag BlaBlaCar af te zoeken, of er mensen zijn die volgende week richting Limoges, La Soutterain, Argenton-sur-Creuse rijden. Want dat geld wat het kost met de trein wil ik toch besparen, dat is al gauw zo’n 160-170 euro.

De rugzak ligt boven, deze week zal ik alles weer eens inpakken. Het wordt weer tijd voor actie, het wordt weer tijd om wat actiever te ziijn: verveling is toch des duivels oorkussen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s