Niet op weg maar wel onderweg

image

Vanmiddag tijd bezig geweest met een stukje schrijven, ik was er even mee bezig en vond het goed gelukt. Met knippen en plakken is het bericht helaas verdwenen. Ergens moet het zijn, alleen ik weet niet waar….en het werkt niet zoals die SD-kaart. Daar kon ik zelfs gewiste bestanden terugvinden!
Waar ging mijn stukje over? Ik had bedacht, daar heb ik nu ook heel veel tijd voor…dat je eigenlijk niet eens op weg hoeft te zijn om te reizen. Als je kijkt hoe ik de dag doorbreng. Ik zit een groot gedeelte van de dag op allerlei blogs en groepen op FB, in allerlei boeken over de Camino. Krijg emails uit Frankrijk, van mensen waar ik geslapen heb. Kortom: groot gedeelte van de tijd ben ik in gedachte niet hier, maar ergens op die mooie pelgrimsweg in Frankrijk.
Het is raar om te lezen in blogs dat er na mij pelgrims in Cluis zijn geweest, die ook weer in het winkeltje van Khaled of Hamid zijn geweest. En die nu al weer kilometers verder zijn. Ik had nog FB-contact deze week met David uit Dokkum, hij was nu al ergens onder Perigueux, in Saint-Foy-La-Grande.
Anderen die ik volg lopen nu over de paden en wegen waar ik gelopen heb, ik kom in die blogs de zelfde namen, dezelfde plaatsen tegen. Iedereen beleeft de Reis anders, dat vind ik ook opvallend. Waar ik genoot van die oude rommel op een Refuge, daar kan iemand anders er van balen, die vindt het vies. Het is maar net wat je zoekt, waar je tevreden mee bent.
En ik ben gauw tevreden, een bed, een dak boven mijn hoofd,  een gaspitje. De vrijwilligers die iedereen opvangen, daar kan ik al heel blij om worden.

En zo gaat hier de tijd voorbij, ik ben hier, maar toch steeds in gedachten, in boeken, op internet ben ik nog steeds onderweg.

3 thoughts on “Niet op weg maar wel onderweg

 1. ja Andries zo blijf je er toch mee bezig je zal wel blij zijn als je straks weer stukjes kan gaan wandelen. ik ben ook al steeds er mee bezig waarschijnlijk ga ik 30 augustus de camino de france lopen tot Fisterra of misschien wel Muxia

  1. Hoi Ton, ik heb vrij tot 1 augustus, dus zou het mooi zijn als ik SdC en Finistere nog haal in juli, ik hoop dat dat nog lukt. En anders een volgende keer…
   Over twee werkjes maar es kijken hoe dat pootje uit het gips komt….
   Jij, succes met je oefenwandelingen? Ook weer in Someren?

   Groetjes

   1. dank je wel en jij ook succes met je voet en de wandeling het gaat je lukken. Groetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s