Marsfractuur

image

Ik was gisteren rond 22:00 uur in Roermond, waar Ans me ophaalde.Zo blij om Ans weer te zien. Jammer genoeg was het plannetje mislukt,dat Iza er ook zou staan, want haar trein had vertraging. Ans en ik gingen nog wat drinken bij het café om de hoek. Een half uur later was daar ook Izalief!
Door het lange wachten steeds en het nadenken over wat die blessure nu toch zou zijn, het lange reizen in de trein, het wachten in Parijs en in Luik, was het minder erg om naar huis te gaan, het proces van acceptatie verliep hierdoor ook geleidelijk. Ik was wel kapot moe, wat wil je: ‘s morgens zat ik om 6:30 uur al aan het ontbijt met Dr. Alain in Cluis en nu was het half elf. En zo blij om mijn liefsten weer te zien!
Op tijd naar bed gegaan, volgens mij was ik ‘s nachts nog aan het reizen in mijn dromen, met de Thalys….
Vanmorgen op tijd opgestaan en gelijk afspraak gemaakt bij de dokter, dit ging niet, ik kon wel bij de verpleegkundige, Ellen Wilms terecht.
Om 11:10 uur was ik aan de beurt, zij wist van mijn Reis, voor ik ging was ik al eens bij haar geweest. Ze wist gelijk hoe de aandoening in het Nederlands genoemd wordt: “Marsfractuur” Dit zegt Wiki-pedia:
Een bijzonder type botbreuk is de marsfractuur ook wel vermoeidheidsbreuk of stressbreuk genoemd. Zoals de naam suggereert ontstaat de marsfractuur bij langdurige belasting van een bot, bijvoorbeeld tijdens lange wandelingen. Door de steeds herhaalde beweging ontstaat spanning in het bot, waardoor kleine scheurtjes leiden tot zwakte van het bot. Bij doorgaande belasting breekt het bot. Met name lopen op een harde ondergrond met schoenen die weinig schokken absorberen geven een grotere kans op het ontstaan van een marsfractuur.
Een marsfractuur kan ontstaan in de middenvoetsbeentjes bij wandelaars.”

Ellen heeft me doorverwezen naar orthopeed in Venlo, ze heeft gelijk afspraak voor me gemaakt voor maandag: misschien moet er gips om, om de beentjes echt rust te geven. Ik wacht af, maar doe zo weinig mogelijk, om over een week of vijf toch weer verder te kunnen. Maar eerst eens afwachten wat de orthopeed van zegt.

Straks nog even terug naar de telefoonwinkel, want er was nog een klein rampje gebeurd: ik had per ongeluk van drie weken alle foto’s verwijderd van mijn mobiel! Nu zijn ze daar aan het proberen of ze die weer op de SD-kaart krijgen. Ik hoop het, want dat zijn toch wel heel dierbare herinneringen….

2 thoughts on “Marsfractuur

  1. blij dat je weer veilig thuis bij je liefde bent. en je bent sterk dus je komt er wel, je reis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s