Gare du Nord, Paris, La France

image

“Pylgerpoaten yn La Chatre”
                Gemaakt door Henk Tromp

Het ging allemaal wat anders vanmorgen, Khaled (of Hamid) had vanmorgen nog discussie met zijn vrouw gehad, hij had zich vergist, ze moest werken in La Chatre en niet in Chateauroux. Geen vervoer voor mij dus.. Khaled (of Hamid) schaamde zich merkte ik, dat hij iets beloofd had en het niet kon waarmaken.
Van alles probeerde nog, hij hield zelf nog een auto aan midden op straat. Maar niks. We liepen nog een café in van een Welshman, ik kreeg lekker bakkie sterke koffie, hij belde wat en op een gegeven moment had hij wat geregeld: een werkeloze vriend uit Chateauroux zou me halen..maar het kostte me wel € 20,- benzinegeld. Ik wilde weg uit Cluis, dus ik ben er in meegegaan. Maar niet fraai natuurlijk wat hij me flikte..
De vriend zette me keurig netjes af op het station van Chateauroux. Helaas had ik geen tijd meer om kaartjes te kopen, dat moest in de trein: € 10,- duurder.. In de de trein zat ik tegenover de Maire van Gargilesse, het plaatsje na Cluis! Als je een slaapplekje wil in de Gite Municipal moet je bij hem zijn. Toeval?
Nog meer toeval was het toen ik op Gare Paris-Austerlitz de twee Belgische pelgrims tegenkwam, Pascal en Monique uit Gedinne. Nog even gekletst, zij hadden hun etappe gelopen vanaf Vezelay en lopen andere keer verder.
In Parijs moest ik van Gare Paris-Austerlitz naar Paris Gare du Nord. Met een kaartje voor €1,80 ben ik echt kriskras door Parijs gecrosst, ik snapte er niets van. Dat krijg je van wekenlang door de natuur lopen, dan is een stad met die drukte, die toestanden gewoon te ingewikkeld. Ik ben ergens de metro uitgestapt en ben het gaan vragen. Ik liep er zo naar toe! Op Gare du Nord bleek dat er alleen Thalys-treinen reden, hartstikke duur. Ik kon via Brussel, Amsterdam naar Roermond, maar alleen 1ste klas: € 230,- ! Dus niet, ik ga paar treinen later, tot Brussel en daar met goedkopere trein naar Luik, Maastricht, Roermond. Om een uur of half tien haalt Ans me daar op: ik ben bijna weer thuis.
Nu de boel nog wat laten bezinken, ik hoop echt dat ik over een week of vijf weer verder kan, ga in Helden naar dokter, fysio- of podotherapeut om dat mogelijk te maken. Ik heb de rontgenfoto’s meegenomen, misschien hebben ze daar wat aan, ook heb ik vanmorgen bij de Pharmecy de uitslag van de bloedtest toch nog gehaald, je weet maar nooit..
Om weer verder te kunnen lopen over een week of vijf wil ik echt alles doen: voor mijn part paar weken met mijn voet omhoog, als ik maar weer verder kan met mijn Reis, mijn Camino.

Het lijkt wel een soapserie zo langzamerhand, “De Lotgevallen van de Kreupele Pylger”….ik hou jullie op de hoogte, dankjewel voor al die steunbetuigingen, mailtjes, reacties. Ik heb het al eerder gezegd: ik word blij van het idee dat ik door ” thuis” gevolgd word: daar krijg ik goede moed van!

3 thoughts on “Gare du Nord, Paris, La France

  1. Jammer Andrys, maar goed om te lezen dat je alweer plannen aan het maken bent om je reis te vervolgen . Doe het rustig aan, ik denk zo dat Jacobus er wel voor zorgt dat je vroeg of laat weer verder kunt. Wel thuis !

  2. Hoi andrys, jammer dat je voorlopig uit de running bent. Wens je heel veel sterkte. ps. Na mijn tocht in 2008 ook voetklachten gelukkig geen fractuur gehad maar blijft onder de middenvoetsbeentjes pijnlijk als ik veel sta of loop. Heb steunzolen van orthopedisch schoenmaker uit Weert die samenwerkt met Erasmuskliniek Rotterdam. Dat helpt goed tegen mijn klachten. Misschien preventief voor je weer vertrekt bekijken of je er ieta aan kunt hebben??

    1. Hoi Eugene, ga maandag naar orthopeed in Venlo, die ga ik dit allemaal voorleggen! Om zo spoedig mogelijk weer op weg te gaan….De weg wacht wel, maar ik weet nietvof ik zo lang kan wachten.

      Groet,
      Andrys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s