Een feestmaal

Het is vreemd, maar ik heb zo’n goed gevoel, ik zit hier op het stoepje van Amy’s, dat Engelse restaurant in Cluis.
Daar heb ik buiten soms ook wifi..
Vanavond gingen de drie nieuwgekomen pelgrims, Evelyn en Alain uit Frankrijk en Olivier uit België. (De arts bleek toch een Fransman te zijn) nog uit eten, maar kwamen terug met pak pasta, tomatensaus en fles Algerijnse wijn. Ik was mijn “lentilles” aan het koken met knoflook, prei en uien en een pannetje rijst. Ik had al verwacht dat ze terug zouden komen.
We aten rijst met gekruide lentilles vooraf, daarna Pasta met bolognaisesaus en we sloten af met Camenber en yoghurt. Het was een heerlijk maaltje, we hebben er met zijn vieren heerlijk van gesmikkeld: een echte pelgrimsmaaltijd. Heel gezellig, bleek dat Olivier ook bij Monique et Pierre had gelogeerd en ook hij was erg enthousiast. Dat kan ook niet anders toch! De andere drie zijn erg begripvol naar mij toe en het lijkt of ze het net zo erg vinden…..
Voor het winkeltje van Hamid, die nu Khaled blijkt te heten, zegt die dat ik morgen met zijn vrouw kan meerijden naar Chateauroux, om 8 uur morgdnochtend.  Nou, zo gaat dat hier.
Ik vind het heel erg om zo mijn Reis te onderbreken, maar de manier waarop is helemaal goed. Leuke pelgrims, leuke mensen, ik start hier weer over een week of vijf. Tot dan, want in Cluis, daar staat mijn huis, in Cluis daar is het pluis.
En die Mme. Weber, die verdient een standbeeld van de ‘l Amis de Voie de Vezelay, ik zal ze voordragen.: ik ben misschien te positief, maar ik zeg het je: hier maak je vrienden voor het leven! Tot ook over 5 weken in Cluis. ( ze zeggen trouwens hier: ” Klie-i-“..)

One thought on “Een feestmaal

  1. Hoi Andries,
    Het is zoals het is………………
    Hoe teleurgesteld je ook kan zijn in ieder geval heb je een aantal weken schitterende ervaringen op gedaan om nooit te vergeten. Er is een Frans spreekwoord wat erg past in je verhaal. wie niet kan delen kan ook nooit vermenigvuldigen………………
    Alle goeds en wie weet nog een keertje tot ziens, Ingeborg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s