Komen en gaan…en blijven

Dag 37:
Vandaag weer een rustige dag in Cluis, iemand had de grote kerkdeuren opengezet. Ik dacht, dat er bruiloft of een begravenis zou zijn. Maar niks, gewoon om te luchten ofzo.
Hamid van het winkeltje hielp me om tent, matje en kookspullen in te pakken. Ik had hem om een doos gevraagd. Bij de Boulanger ernaast leende hij nog plakband. Leuke vent, die Hamid. Vertelde dat hij half joods-half moslim was. Er wonen ook joden in Marokko.
Gisteren stelde hij zijn vrouw, een Francaise al aan ons voor: ze hadden twee kinderen. En er lopen allerlei dieren rond, een klein hondje, allemaal poezen. Leuke huishouding.
Het pakket naar het postkantoor gebracht, kostte weer € 22,- Maar ik zweef waarschijnlijk als ik met die lichte rugzak ga lopen. Heerlijk, met vleugels…..(reclame van Redbull)
Net komt Toby hier binnenwandelen, rode kop van de hitte. Rugzak, sportschoenen. Een jonge Hamburger, jaar of 24, 25. Kwam ook van La Chatre gelopen, erg warm vandaag, zei hij.
Heeft ook tent, kookspul bij zich, maar blijkbaar superlichtgewicht. Later komen nog een Franse en twee Belgische pelgrims binnen, Eric uit Parijs en Pascal en Monique uit Gedinne. Allemaal klagen ze dat het veel te warm was.
Mm. Weber, de andere vrijwilligster komt om iedereen een stempel te geven, geld te innen en iedereen van informatie te voorzien.
Met Toby eet ik de restjes van gisteren, de andere drie gaan later eten.
Om 8 uur ga ik naar de Roemeense dokter en ben benieuwd wat die er van zegt.
21:23 uur: kom van docteur Pirampel af: stoppen met penicilline, bloedonderzoek, radiologisch onderzoek ziekenhuis Chateauroux. Probleem wordt groter..
Regelen hoe ik in Chateauroux kom, hoe lang gaat dit duren? Kan ik zo nog verder lopen?  Allemaal vragen waarop ik gauw antwoord hoop te krijgen.
Mm. Weber die hier alles regelt heb ik ingelicht, zij gaat Dr. Pirampel morgen vragen hoe en wat. Voor bloedonderzoek komen ze hier.

Het is een komen en gaan hier, ik blijf, lijk wel een hospitalero…als ze weg zijn poets ik hier wat, ruim de boel wat op, zodat die lieve oude Mm. Weber dat niet allemaal hoeft te doen, ik zit hier toch….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s