In de Franse Gezondheidsmolen…

Dag 38:
Vanmorgen opgestaan met Eric, Monique en Pascal. Die waren al vroeg op, omdat het vandaag weer heet zou worden. Toby bleef nog liggen.
Na het ontbijt en het opruimen van het opklapbed beneden, vertrokken de Belgische dames en de Parijzenaar.
Met Toby daarna nog ontbeten, en veel koffie gedronken, want daar was hij ook een grote liefhebber van.
Om uur of acht Toby ook nog uitgezwaaid en daarna het kabouter huisje flink gepoetst en geschrobt. Ik zag dat er weer Nederlanders waren geweest die gezannikt hadden in het gastenboek, dat het niet schoon zou zijn. Weer van die zeurpieten, voor € 8,- onderdak, een bed, allemaal gedraaid door vrijwilligers en dan nog zeuren en klagen. Luxe hotel-pelgrims denk ik…
Na de grote poets naar de apotheek
gewandeld om medicijnen (Ketoprofene en Lamaline) te halen. Toen ik zat te wachten kwam er een madam binnen die vroeg waar de Refuge Saint-Jacques was. Het was de “infirmiere”, degene die bloed prikt. Ze heeft me ter plekke twee buisje bloed afgetapt. Morgen kan ik bij Pharmecy de uitslag halen, ik hoop dat ik het Frans begrijp.
Mm. Weber kwam net binnen in het winkeltje van Hamid, zij had met Dr. Pirampel geregeld dat ik vanmiddag nog in La Chatre terecht kan en ze brengt me er naar toe! Hamid en zijn vrouw hielpen de oude mevrouw met telefoneren met ziekenhuis daar. Wat een behulpzaamheid! En zorgzaamheid, daar krijg ik kippenvel van!
Ik begin hier aardig in te burgeren vind ik zelf, de pylger sit fest yn Cluis. Ik denk maar: ” Het zal er allemaal wel bij horen, goede en slechte tijden, maar zelf van slechte tijden kun je nog iets moois, goeds maken….”  Er zit niets anders op.

One thought on “In de Franse Gezondheidsmolen…

  1. Prima Andries. Blijf positief. Maak van iets wat negatief is, altijd iets positief! Veel sterkte en succes mogen in het ziekenhuis. Gedwongen rust nemen is niet altijd verkeerd, geniet van je rust. Fijn die behulpzaamheid, dat heb je nu echt nodig! Ben ook benieuwd naar de uitslag, ik zal een kaarsje voor je opsteken. Gr. Margot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s