Limburgse, Friese en Franse pelgrims

image

Dag 36
En zo zit je in een klein kabouterhuisje in Cluis met een Franse, twee Roermondse en een Dokkumer pelgrim.
Lekker samen gegeten, David blijkt een goede kok te zijn, heerlijke pasta, ik verzorg de salade. Samen geld bijelkaar en dan heb je gauw een lekker maaltje.
En gezellig, want het blijken gezellige kletsers te zijn. Dan blijkt ook hoe klein de wereld is, een van de dames kent Frank en Marga uit Roermond. Ik ken ze via Kay en heb nog met Frank op Sint Anna gewerkt.
‘s Avonds gaat Marcel al vroeg zijn bedje in, met David, Ria en Anna filosoferen we nog een uurtje door over ieders motief om de Camino te lopen en wat iedereen tegenkomt. Het blijkt dat David bijvoorbeeld geblesseerd is geraakt aan achillespees. Op een plek kreeg hij een boek en daarin las hij hoe je vaak letterlijk een aandoening kunt   “lezen”. Hij nam bijvoorbeeld te vaak de verantwoording. Vergelijkbaar met mijn “op mijn tenen lopen”. Een van de dames had er ook iets in gelezen over   “struikelen” en “vallen”. Daar herken ik ook wat in.
Nu is het half elf ‘s morgens, ik zit op het pleintje bij de kerk t.o. de Alimention, de Supermarkt. Daar heb ik vanmorgen een doos gehaald. Op aanraden van David en de dames heb ik de knoop doorgehakt: tent, matje, kookding heb ik allemaal teruggestuurd, samen 4,35 kg. Ik wilde kamperen omdat dit goedkoop is, maar veel campings vragen ook € 10,- of meer. En dan zit je in veel gites, zoals deze nog goedkoper. En je hebt meer kans mede-pelgrims tegen te komen.
Onderweg naar Postkantoor kwam ik Mm. Ampeau nog tegen, die me adviseerde naar de Roemeense dokter hier in het dorp te gaan: gelijk een afspraak gemaakt, om kwart over acht vanavond kan ik er terecht.
Nu nog ergens café met wifi vinden, dan kan alles weer online.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s